Mart Visser tas met korting, klik hier

Barry Atsma: “Ik ben minder gaan werken omdat ik mijn kinderen zo miste”

Ha! Dank zij de nieuwe Vara-serie ‘Klem’ kunnen wij weer uitgebreid genieten van acteur Barry Atsma. Net als twee jaar geleden sprak Libelle-journalist José Rozenbroek uitgebreid met hem, en kan er nu wél gepraat worden over zijn geliefde Noortje Herlaar. En natuurlijk over zijn gezin, acteren, het leven.

Noortje! Dat is een groot verschil is met twee jaar geleden: toen liep je als vrije jongen een beetje te rommelen…
“Ja, nu heb ik vaste verkering. Kijk, daar hangt ze.” Hij wijst op een filmposter aan de muur achter mij, waarop actrice Noortje Herlaar prijkt. Barry en zij werden anderhalf jaar geleden op elkaar verliefd tijdens de opnames van de film Knielen op een bed violen.

Hoe is Noortje in dat gezin van jou geland, met je kinderen, je broer, je ex die om de hoek woont. Ging dat zonder slag of stoot?
“Ehhh, dat is een wat lastig onderwerp… Ik weet niet wat ik daarover kwijt wil.” Hij zwijgt. Dan: “Weet je: het is Izaira en mij gelukt om heel liefdevol bij elkaar te blijven als gezin, als mama en papa van Zoë en Charley. Die stevige basis heeft ervoor gezorgd dat zowel Dirk, de nieuwe vriend van Izaira, als Noortje heel soepel konden aanhaken. Noortje en ik wonen niet samen, maar ze hoort er helemaal bij.”

Hoe was die eerste ontmoeting tussen haar en je dochters?
“Dat vond ik heel spannend. ik had nog niet eerder een vrouw voorgesteld aan mijn kinderen. Maar bij haar had ik het gevoel: het is oké, wat er ook gebeurt in de toekomst. Want zij is – afgezien van het feit dat ik dol op haar ben en verschrikkelijk verliefd en heel veel van haar hou en haar fantastisch vind – een vrouw die deugt en gevoelig genoeg is om op een goede manier met mijn kinderen om te gaan. Net zoals Dirk een fijne, gevoelige ziel is die ik zonder problemen kan zien als de tweede vader van mijn kinderen.”

Was dat dan in het begin dan niet slikken?
“Jazeker.” Hij strijkt door zijn korte kuif. “Ik weet nog dat ik skypte vanuit Nieuw-Zeeland waar ik opnames had voor een serie, en ik Dirk op de achtergrond zag knuffelen met Charley. Terwijl ik mijn kinderen al twee maanden niet had gezien. Dat was wel pittig.”

Heb je een beetje genoten van het vrijgezellenbestaan?
“Ik heb er volop genoten maar ik vond het ook eenzaam. Ik ben uiteindelijk toch meer gemaakt om samen te zijn.” Grijns. “Ik weet dat mijn imago me tegenspreekt. Nee, echt, ik vind het heerlijk om met Noortje te zijn. En ik zeg nu: de rest van mijn leven.”

Eigenlijk ben je op de leeftijd dat je een midlifecrisis zou moeten hebben, Barry.
“Ja! Maar die heb ik niet. Misschien heb ik die al gehad in mijn singlejaren. Toen had ik zo’n periode dat ik wat cynisch tegenover mijn eigen leven stond. Zo van: wat ben ik in hemelsnaam aan het doen? En waarom? Wat heeft dit leven voor zin? Dat was vlak na de scheiding. Als ik zonder mijn kinderen in mijn eentje thuis zat, terwijl ik in al mijn vezels voelde: ik ben een vader die bij zijn kinderen wil zijn. Ik vind het niet makkelijk om afstand te hebben tot mijn kinderen.”

“Gelukkig is het nu allemaal wat minder afgepast. We zorgen fiftyfifty voor de kinderen, maar in de drie, vier dagen per week dat ze bij hun moeder zijn, zie ik ze vaak toch een ochtendje of middag. In die eerste jaren was het behoorlijk afgebakend. Dat vond ik verschrikkelijk. Toen ik me realiseerde hoe erg ik mijn kinderen miste, heb ik besloten minder te gaan werken. Bij elk project dacht ik: wil ik dit écht? Als ik nee dacht, werd het nee. Ik ben toen ook gestopt met theater. Daar was ik zo mee klaar, dat je weer in een bus zat naar een uithoek van het land. Speelden we voor honderd man in de kleine zaal van een of ander theater, terwijl Jochem Myer in z’n eentje voor 1500 man in de grote zaal stond. Wat ik onwijs gaaf vond voor Jochem, maar zuur voor ons. Daar word je wel heel ‘midliferig’ van. Zo van: sta ik hier in een of ander toneelstuk waarin ik mijn vader vermoord en met mijn moeder naar bed ga: waar gáát dit over, ik moet gewoon thuis de kinderen in bed leggen.”

Wat heb je geleerd van je scheiding en die midlife-jaren?
“Ieder mens heeft last van een tunnelvisie. Je wilt soms dingen goeddenken in je hoofd. Terwijl, als je de tijd zou nemen om aan jezelf te vragen: hoe gaat het nou écht met je?, je misschien dingen tegenkomt die je dwarszitten. Als je geïrriteerd bent, of gefrustreerd, of boos, dan moet je dat eerst voor jezelf erkennen. Ik drukte al die dingen graag weg. Wat mij heeft geholpen, is mediteren. Loopmeditatie om precies te zijn. In een kaal, saai lokaal loop je rondjes. Je bent alleen nog maar bezig met stappen zetten, heel langzaam en geconcentreerd, heel erg gefocust op het moment…”Hij barst in lachen uit.

Ben je me nu een beetje in de maling aan ’t nemen?
“Nee, echt niet! Ik moet lachen om mezelf omdat het zo zweverig klinkt. Maar serieus: in mijn vak word je de hele dag gedwongen om na te denken over andere personages, over wat zij denken en voelen. Dan is het belangrijk om ook na te denken over jezelf en stil te staan bij wat je zelf meemaakt. In dat opzicht ben ik een vrouwelijke man. Het is ook onze generatie. Mijn vrienden en ik hebben zo’n mannenclubje, als je ons soms hoort… We noemen onszelf wel hoopvol de testosterona’s, maar we zijn toch een stelletje zeikerds bij elkaar.”

Waar hebben jullie het dan over?
“Over alle gevoelige dingen. Relaties, kinderen, onze ouder wordende ouders.” Lacht gegeneerd. ‘Maar ook over voetbal en vrouwen, hoor. Mannen blijven mannen.”

MEER BARRY
Je leest het hele interview in Libelle 4, vanaf vrijdag 13 januari in de winkel.  Vanaf 19 januari is hij elke week op televisie te zien in de Vara-dramaserie Klem.

LEES OOK:

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Nieuw op LibelleTV, de ontbijtsoap Over Eva

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

Interview: José Rozenbroek. Fotografie: Robert Alexander

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit zijn de mooiste fietsroutes van Drenthe

Trek jij er zomers ook zo graag op uit op de fiets? Met drie nationale parken, schilderachtige dorpjes en afwisselende natuurgebieden is de provincie Drenthe perfect geschikt voor fietsliefhebbers. Dit zijn de mooiste routes waar genoeg te zien valt! 

Libelle samen met ANWB

Schotse Hooglanders spotten

Heb jij ze al eens in het echt gespot, Schotse Hooglanders? Met hun grote hoorns en roodbruine haardos zijn de dieren imposant en aandoenlijk tegelijk. Op deze twee fietsroutes kom je ze met een beetje geluk tegen:

Beilerdingspelroute (44 km): met wel zeven natuurgebieden is er op deze retour een enorme variatie aan flora en fauna te zien. Stap onderweg ook eens af om een van de vele vogelsoorten te spotten.

Sleenerzandroute (35 km): fiets door een naald- en loofbomenbos en langs het Oranjekanaal. Breng onderweg een bezoek aan Museumdorp Orvelte, een nostalgisch boerendorp waar mensen écht wonen en werken.

Hunebedden bewonderen

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan hunebedden. Wist je dat dit de oudste monumenten van Nederland zijn? Op deze route kun je de eeuwenoude grafmonumenten bewonderen:

Havelterbergroute (54 km): even doortrappen, want deze route kent twee ‘bergen’. De Havelterberg en de Bisschopsberg. Bovenop de Havelterberg heb je een mooi uitzicht op de omgeving en op de hunebedden.

Schaapjes tellen

Door heel Nederland kun je schapen tegenkomen. Maar de opvallende Drentse heideschapen (herkenbaar aan hun lange wollige staart) voorkomen dat het heideveld op deze route dichtgroeit met bomen en struiken:

Holtveenroute (36 km): een van de mooiste veengebieden is het Holtveen, een natte strook waar veel vogels broeden. Het gebied sluit aan op de Kraloër Heide, die samen met de Dwingelose Heide het grootste heideveld van Nederland vormt.

Hier vind je nog meer mooie fietsroutes in Drenthe en de rest van Nederland.

Tip! 

De ANWB Fietspas maakt je tochtje extra leuk. Je profiteert namelijk van de volgende voordelen: 

  • 10% korting op verschillende fietsarrangementen.
  • Met je pas ben je welkom bij meer dan 1.800 ANWB Gastvrij punten. Ook krijg je korting bij honderden horeca- en logiesadressen: ANWB Gastvrij Plus punten
  • Een gratis ANWB knooppuntenkaart
  • Je krijgt gratis de magazines Fietsen en E-bike thuisgestuurd
  • In maart en november kun je je (elektrische) fiets kosteloos laten checken
  • Handig: bij pech krijg je hulp van de Wegenwacht Fiets Service
  • En je ontvangt juridisch advies als je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval

 ANWB Fietspas

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo voorkom je schurende dijen met deze hitte

Schurende dijen hebben weinig te maken met je kledingmaat, maar zijn wel heel vervelend. Nu het rokjesseizoen geopend is, is het hoog tijd voor tips om daar wat aan te doen. 

Ben je trouwens benieuwd wat voor jouw figuur de ideale roklengte is? Mart Visser geeft hoogstpersoonlijk antwoord in de video. 

De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je gaat zweten. Dat in combinatie met de wrijving van dijen veroorzaakt dat schurende, branderige gevoel. Dat kan je zomerse humeur goed verpesten. Gelukkig is er wel wat aan te doen.

Babypoeder
Dermatologen hebben 2 tips. Het ene kamp zegt: zorg ervoor dat de boel droog blijft. Zweet voorkom je door babypoeder op je dijen te strooien. Het poeder absorbeert het zweet, waardoor je een stuk minder snel last krijgt van die schurende plekken. Controleer wel even of je huid goed op babypoeder reageert.

Vaseline
Het andere kamp zegt juist: hou de boel vet. Smeer de huid in met vaseline of een zalf die ook wordt gebruikt tegen luieruitslag bij baby’s. Er bestaan ook anti-wrijvingscrèmes die sporters gebruiken op gevoelige plekken.

Het is even ontdekken welke methode het best werkt voor jou, maar dan hoef je in ieder geval niet meer ingewikkeld te doen met broekjes onder je rok of jurk.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo draag je de bloementrend deze zomer

Het is wetenschappelijk bewezen: bloemen fleuren alles op. Of ze nu in een vaasje staan of zijn geprint op een zomers jurkje, we worden er gewoon vrolijk van. Tijd om de garderobe een kleurige boost te geven!

Libelle samen met Shoeby

Trend du moment
Shoeby’s personal shopper Kiki helpt elke dag bij het zoeken naar de perfecte look. “Wie pas geleden nog heeft geshopt of in tijdschriften meteen doorbladert naar de modereportages, heeft het vast al ontdekt: dit voorjaar staan alle kledingrekken in bloei! Dankzij de kleurige borduursels krijgen de collecties dit seizoen net iets extra’s. Fleur uw garderobe op met heel veel bloemen!”

Zet de bloemetjes buiten
Een bloemenprint tuttig en ouderwets? Nee, hoor: juist helemaal van nu! En bloemprints of -borduursels zijn ook zo fijn te combineren. Shoeby’s personal shopper Kiki: “Draag een jurkje in bloemenprint eens met een mooi jasje en stoere laarsjes. Niet over the top, maar fris en vrolijk. Net als het voorjaar!”

Het wordt een fleurige zomer!

Wandelend boeket
Rozen, dahlia’s en lelies: het kan niet kleurig genoeg het komend seizoen! We komen ze niet alleen tegen op bloesjes, jurkjes, rokjes en broeken, maar óók op accessoires. Denk aan tassen en schoenen.

Persoonlijk stijladvies
Zin om de bloemetjes buiten zetten? Shoeby kan u daarbij helpen. In de winkels staan personal shoppers klaar om te helpen met stylingsadvies. Shop je flower power outfit direct in de winkel of op shoeby.nl. Zo gaat iedereen fleurig de zomer in.

Shoeby logo

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8 maanden oud meisje overlijdt in stikhete auto nadat vader haar vergeet

Een verschrikkelijk verhaal uit het Ierse Tipperary: een 8 maanden oude baby overleed daar gisteren in een stikhete auto nadat haar vader haar vergat.

Het meisje werd ’s middags aangetroffen in de hete auto nadat ze daar al zo’n 5 uur zou hebben gelegen. De vader van het kindje zou haar naar de opvang brengen, maar vergat dat doordat hij afgeleid werd door een telefoontje. Hij parkeerde zijn auto bij zijn werk en liet het meisje in de auto achter.

Ziekenhuis
Het was een warme dag in Ierland en de temperatuur liep dan ook al snel op in de auto. ’s Middags realiseerde de vader pas dat hij zijn dochtertje was vergeten, maar toen was het al te laat. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon daar niet meer gered worden.

Ongeval
Het meisje, Chloe, was het enige kind van het stel. De politie gaat uit van een ongeval en doet geen verder onderzoek.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien