Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Miekes (54) dochter wisselt vaak van bedpartner

De dochter van Mieke (54) is alles behalve preuts. Mieke vindt het moeilijk om hiermee om te gaan. 

“Mijn dochter was 16 toen ze haar eerste vriendje kreeg, een niet onaardige jongen die een klas hoger zat. Ik had al gauw het gevoel dat er meer tussen die 2 speelde dan ‘handjes vasthouden’. Ik vond het niet makkelijk om erover te beginnen, want ik kom uit een gezin waar niet over zulke dingen gesproken werd. Maar toen ik dat toch deed, gaf ze meteen toe dat hij haar ontmaagd had. Ik schrok me wezenloos. Ik heb zo vaak gelezen dat ongewenste zwangerschappen juist ontstaan als een meisje voor het eerst met een jongen naar bed gaat. Maar mijn dochter zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken. ‘Kom op mam, we leven niet meer in de 19e eeuw!’ En ja, ze gebruikte de pil.”

Advertentie

Afgelikte boterham 
“Met dat vriendje duurde het nog geen jaar, maar al snel kwam er een ander vriendje op de proppen. En daarna nog een, en nog een. Zoals een vriendin nogal hatelijk zei: ‘Die dochter van jou zit ook nooit zonder!’ Een andere vriendin verklaarde dat ze niet blij zou zijn als haar zoon thuiskwam met een afgelikte boterham als mijn dochter. Die opmerkingen kwamen hard aan, maar het erge was dat ik er eigenlijk zelf ook zo over dacht. Mijn man had geen idee van wat er speelde. Omdat mijn dochter nooit jongens mee naar huis nam, ging het allemaal nogal buiten hem om. Alleen aan mij vertelde ze veel. Ze deed eindexamen en ging studeren, en vanaf dat moment deelde ze haar kamer met de ene na de andere jongen. Ze had er een mooi woord voor: seriële monogamie. Oftewel: trouw aan de man met wie ze op dat moment was, maar wel vaak wisselend van partner.”

Samenwonen 
“Even dacht ik dat ze tot rust was gekomen toen ze een relatie kreeg met een man die een stuk ouder was. 4 jaar woonden ze samen en toen, voor het eerst in haar leven, was het de ander die een einde aan de relatie maakte. Ik weet niet waarom, ik hoef het ook niet te weten, maar mijn dochter was er kapot van. Daarna ging ze weer op de oude voet verder. ‘Liefde is onzin, alles draait om sex’, heeft ze een keer tegen me gezegd. Ik kan alleen maar hopen dat ze ontdekt dat echte liefde wel degelijk bestaat.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: 
Je kunt niet in de toekomst kijken. Fijn aan de ene kant, aan de andere kant kan dat je ook onzeker maken: je hebt dan zoveel vragen. Spiritueel vlogger Manon weet hoe je rust in jezelf kunt creëren.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien