Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Moeder Doutzen en Rens Kroes: 'Ik was net zo trots als ze iets anders hadden gedaan'

Gearte Leistra (62) is de moeder van topmodel Doutzen (32) en kookboekenschrijfster Rens Kroes (30). Beide dochters waren het afgelopen jaar veel in het nieuws (zoals in de video hierboven). Hoe is dat als moeder? 

Hoe is het om twee van die bekende dochters te hebben?
“Dat blijft nog altijd een beetje vreemd. Als ik bij Doutzen in Amsterdam ben en we de deur uitgaan, realiseer ik me altijd weer hoe het voor haar is. Dat mensen altijd iets van haar willen, een praatje, een foto. Even winkelen zonder dat ze aangesproken wordt, is er niet meer bij. Ik vind dat soms nog lastig. Dan heb ik de neiging om haar te beschermen tegen al die aandacht. Zelf ben ik iemand die het prettiger vindt om op de achtergrond te blijven. Maar Doutzen gaat er heel goed mee om, moet ik zeggen. Ik zit bewust ook niet op social media. Dat is uit zelfbescherming. Doutzen vertelt mij altijd waar ze naartoe gaat, en voor wie. En verder spreken we elkaar gewoon, alle dingen verder om haar heen hoef ik niet te weten. Dat is alleen maar ruis. De meeste mensen weten vaak ook veel meer over haar dan ik. En natuurlijk ben ik ontzettend trots op haar en Rens. Op wat ze doen en bereikt hebben. Net zoals iedere ouder trots is op zijn kinderen. Maar ik was net zo trots geweest als ze iets heel anders met hun leven hadden gedaan.”

Advertentie

Kunt u iets over hen vertellen wat wij nog niet van ze weten?
“Dat Doutzen heus weleens snoept. Ze eet voor tachtig procent gezond en bewust, maar ze kan ook heel goed genieten en zit, net zomin als Rens, niet vastgebakken in een voedingspatroon. Daar ben ik blij om. En Rens en Doutzen kunnen allebei best fel zijn. Op een goede manier dan, ze kunnen heel goed voor zichzelf opkomen en weten duidelijk wat ze wel en niet willen. Ze durven nee te zeggen. ‘Dit past niet bij mijn gevoel’, hoor ik ze vaak zeggen. Dat bewonder ik. Zelf heb ik dat altijd lastiger gevonden en ik vind het leuk om te zien hoe goed zij dat kunnen. Sterke meiden zijn het.”

Cover 20 Benieuwd naar de rest van het interview? Lees het volledige interview in Libelle 20, die vanaf 5 mei in de winkels ligt. Ook de moeders van Dave Roelvink en Fajah Lourens doen hierin een boekje open over hun kinderen.  

 

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

LEES OOK:

Tekst: Nienke Pleysier. Beeld: Danique van Kesteren.

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien