Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Noortje heeft twee minnaars: ''Ik heb nog best ruimte voor een derde''

Noortje (51) is zzp’er in de zorg en heeft twee kinderen van 15 en 17. Ze houdt er twee minnaars op na.

“Al sinds ik relaties en vriendjes heb, is het mijn fantasie om meerdere minnaars tegelijk te hebben. Me niet aan een man te hoeven binden, leek me het summum van vrijheid en onafhankelijkheid.”

Guilty pleasures

”Ik ben opgegroeid in Amsterdam in de jaren zeventig en de vrije liefde vierde hoogtij. Mijn ouders hadden er naast hun huwelijk ook altijd wel een ander liefje bij. Ze vertelden elkaar niet alles, maar genoten wel van hun guilty pleasures. Dat heeft er misschien wel voor gezorgd dat ze nu nog steeds samen zijn. Zoiets wilde ik ook, maar het liep altijd anders: als ik een vriendje had, was het meteen serieus ‘aan’ en ruimte voor een ander was er niet. Zo ging het ook met Maarten, we werden verliefd, gingen samenwonen en kregen twee kinderen. Al snel werd duidelijk dat we eigenlijk helemaal niet zo goed bij elkaar pasten, dat we in vrijwel alles tegenpolen waren. Ik ben extravert en sociaal, hij op zichzelf en zwijgzaam. We hadden een liefdeloze, ingedutte relatie en ons seksleven was niet om over naar huis te schrijven.”

Verschillende behoeftes

“Eigenlijk kwam ik er al vrij snel achter dat we verschillende behoeftes hadden. Toen we drie jaar samen waren, wist ik al dat er veel dingen niet klopten. Het baarde me zorgen, want hoe kon ik op deze manier een leven lang gelukkig met hem blijven? Sex en intimiteit is altijd heel belangrijk voor me geweest. Regelmatig stelde ik voor om daar over te praten, maar die gesprekken ging hij uit de weg of hij vond het niet nodig. Tot hij het zeven jaar geleden, op een doordeweekse dag, plotseling uitmaakte, na zestien jaar samen te zijn geweest. Als een donderslag bij heldere hemel. De kinderen lagen te slapen en we zaten op de bank toen hij de bom liet vallen dat we klaar waren samen. Ik stelde nog voor om aan onze relatie te gaan werken, maar daar was het te laat voor. Zijn gevoel voor mij was weg.”

Toch weer met één man

“In de vier maanden die volgden, ging hij op zoek naar een huis en vertelden we het de kinderen. Toen hij verhuisde, besloot ik dat het tijd was om het er eindelijk eens van te gaan nemen. Ik wilde geen relatie meer, maar minnaars. Eindelijk zou ik mijn fantasie werkelijkheid laten worden. Maar al snel trapte ik weer in dezelfde valkuil. Ik ontmoette Frank, een leuke, charmante man, die mij alle aandacht en liefde gaf die ik al die jaren zo had gemist. Hij vond mij geweldig en onze relatie was op seksueel gebied heel goed. We zagen elkaar twee keer per week en voor ik het wist, zat ik toch weer in een relatie met één man. Frank ging zelfs mee naar mijn ouders met Kerstmis en met mij en de kinderen mee op vakantie. Hoe leuk we het ook hadden samen, in mijn achterhoofd speelde toch steeds het idee dat ik eigenlijk vrij wilde zijn. Ik besprak dat met hem en we besloten om elkaar meer ruimte te geven. Maar hij was zo verliefd dat hij het helemaal niet trok om mij met anderen te delen. Om die reden ging de relatie uit.”

Duidelijk profiel op de datingsite

“Ik abonneerde me op de datingsite Parship en schreef in mijn profiel dat ik op zoek was naar ‘vriendschap plus’, zodat daar geen misverstanden over konden bestaan. Ik sprak af met een man uit Rotterdam, Klaas. We hadden meteen een goede klik en werden minnaars. Als de kinderen bij hun vader waren, zocht ik hem op. Na een paar maanden wilde hij toch stoppen met onze relatie, omdat hij een vrouw had ontmoet die hij serieus een kans wilde geven. Ik moest even slikken, maar liet me er niet door uit het veld slaan.”

Chemie

”Via de datingsite ontmoette ik weer een leuke man, Karel. Gek genoeg woonde hij ook in Rotterdam, in dezelfde buurt en spraken we voor onze eerste date precies op dezelfde plek af als destijds met Klaas. Met Karel was het contact meteen heel natuurlijk. Na het eten nodigde hij me uit bij hem thuis. We waren nog niet binnen of we zoenden elkaar al heftig, de chemie spatte er vanaf tussen ons. Maar toen belde Klaas me weer. Het was niets geworden met die andere vrouw en hij miste me. Hij wilde weten of hij me weer eens kon zien. Ik moest daar even over nadenken, maar besloot dat ik er gewoon voor ging. Eindelijk kon ik ervaren hoe het was om twee mannen te hebben.”

Spectaculaire sex

“Ik vertelde Klaas wel over Karel, maar andersom niet. Het zijn twee totaal verschillende mannen. Klaas is iemand die ik in het normale leven nooit ergens was tegengekomen, zo verschillend zijn we. Hij werkt bij een groot commercieel bedrijf, woont in een flat en neemt me mee naar het strand voor een pizza. Karel heeft een goede baan in de hulpverlening, hij heeft een vrijstaand huis, dat hij helemaal zelf heeft verbouwd en als we uiteten gaan, is dat altijd bij een chic restaurant. Bij Klaas blijf ik nooit slapen; het idee dat ik ’s ochtends een witte boterham met pindakaas van hem krijg, trekt me niet zo aan. Bij Karel logeer ik wel. Allebei zijn ze op een heel andere manier ontzettend goed in bed. Klaas neemt de tijd en is heel sensueel. Karel is juist wild en wil allerlei standjes uitproberen. Seksueel is het op deze manier zowel verdiepend als spectaculair en omdat ze allebei zo goed zijn, smaakt het altijd naar meer.”

Liegen

“Karel weet het niet van Klaas, hij heeft duidelijk aangegeven dat ik echt de enige voor hem ben. Ik ben gaan liegen dat hij ook de enige voor mij is en nu kan ik niet meer terug. Soms wil hij afspreken op een avond dat ik al naar Klaas ga. Dan kan ik dus niet. Ik moet hem dan aan het lijntje houden met smoesjes en voel me daar wel schuldig over. Het past ook niet bij mij want ik ben een open boek.”

Bang

“Soms ga ik met Klaas uiteten of iets afhalen. Dan komen we vlak langs Karels huis. Op zulke momenten ben ik echt bang om hem tegen te komen of door hem gezien te worden en loop ik schichtig voorbij. Hij zou zich echt rot schrikken. Ik, zijn vriendin uit Amsterdam, met een andere vent, bij hem in de buurt! Ik heb me al vaak voorgenomen het eerlijk aan hem te vertellen, maar als ik daar ben, krijg ik het mijn mond gewoon niet uit.”

Wisselende reacties

“Ik zou mijn minnaars nooit voorstellen aan mijn kinderen of ouders, die werelden houd ik strikt gescheiden. Mijn moeder weet er wel van, maar mijn kinderen niet. Anderen in mijn omgeving reageren wisselend. Veel vriendinnen vinden het leuk dat ik dit doe of zijn zelfs jaloers op mijn vrijheid. Maar er zijn ook mensen die het niet begrijpen. Ze geloven niet dat ik geen vaste relatie wil of vinden het verwerpelijk dat ik zo leef.”

Afwisseling

“Ik heb af en toe ook wel eens een onenightstand, maar dat valt meestal tegen. Toch ben ik wel toe aan uitbreiding. Er is best nog plaats voor een derde minnaar, puur voor de afwisseling. Ik neem het ervan en wil optimaal van mijn seksleven genieten. Ik vind het leuk om te kunnen experimenteren, om nieuwe mannen te leren kennen. Een ding weet ik zeker: samenwonen wil ik nooit meer. Al zie ik mezelf gek genoeg wel oud worden met één man, maar dan zou ik een latrelatie willen. Mijn eigen plek en de vrijheid om mijn eigen ding te kunnen doen, wil ik nooit meer opgeven voor een man. Maar voorlopig ben ik meer dan happy met mijn minnaars, die ik alleen zie wanneer ík zin en tijd heb.”

Om privacyredenen zijn de namen in dit verhaal gefingeerd.

Tekst: Sara Luijters. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Musetta verving een aantal oude elektrische apparaten en bespaart nu €250 aan stroom per jaar

Nieuwe apparaten – zoals koelkasten of vriezers – gebruiken minder energie dan oudere. Musetta Blaauw (38) kocht voor een tientje een elektriciteitsmeter, omdat ze wilde weten hoeveel stroom de 10 jaar oude apparaten in haar huis eigenlijk verbruikten. Inmiddels heeft ze flink bespaard dankzij deze ‘groene gewoonte’. 

Libelle samen met Rijksoverheid

Musetta: “Ik zou iedereen aanraden een elektriciteitsmeter te kopen. Die stop je net als een wereldstekker tussen je apparaten en het stopcontact, op het scherm zie je hoeveel stroom je verbruikt. Het leverde bij ons thuis verrassende inzichten op.”

Stekker eruit

“Zo kwamen we erachter dat onze oude wasmachine ook als hij uitstaat een paar watt per uur verbruikt. Dat lijkt weinig, maar per jaar ben je zo €20,- tot €30,- kwijt. Alleen omdat je de stekker in het stopcontact laat zitten! Als je van alle apparaten de stekker eruit trekt, kan dat dus voor een aardige besparing zorgen.”

Flink verbruik

“Ook sloegen we aan het rekenen en kwamen we tot de conclusie dat we de oude wasmachine en losse vriezer beter konden vervangen. We hadden een tafelmodel vrieskast van 10 jaar oud, die 24 uur per dag aanstond. Wat een stroom verbruikte dat ding! We wilden de vriesruimte graag behouden, want we vinden het fijn om 1 keer per week brood te kopen en in te vriezen. Met 3 pubers en een kleuter heb je een flinke voorraad nodig.”

Energielabel A

“We besloten uiteindelijk de vriezer te vervangen voor een koelvriescombinatie met energielabel A (het meest zuinige energielabel voor koelkasten), nu kunnen we ook een voorraadje melk en groente inkopen. We gingen er dus op vooruit qua comfort én we verbruiken minder stroom. Binnen 2 of 3 jaar hebben we het spiksplinternieuwe apparaat terugverdiend. Zoveel energiezuiniger zijn de nieuwe modellen dus.” 


Een energiemeter laat zien hoeveel stroom je apparaten in huis gebruiken

Beter voor het klimaat

“Het is een flinke investering natuurlijk. En het voelt misschien gek om apparaten te vervangen als ze het nog doen, maar voor ons was de berekening snel gemaakt: dit scheelt ons minimaal €250,- per jaar aan elektriciteit. En koelkasten en vriezers zijn zoveel zuiniger geworden, dat vervanging uiteindelijk beter is voor het milieu. Zo dragen we gemakkelijk ons steentje bij aan het klimaat.” 

Meer groene gewoontes van Musetta 

Musetta heeft nog meer handige tips waarmee je gemakkelijk energie kunt besparen en vaak ook nog voordelig uit bent:

  • Plaats een tijdsklok: “We hebben een tijdsklok op de boiler in de keuken gezet om elektriciteit te besparen. ’s Nachts gebruiken we toch geen warm water.”
  • Gebruik de droger minder: “De droger gebruiken we nauwelijks meer. Alleen nog voor de handdoeken, omdat ze anders zo ruw worden.”
  • Minder vlees eten: “We eten een stuk minder vlees dan een paar jaar geleden. In de pastasaus doe ik nu in plaats van 500 gram, 200 gram gehakt.”
  • Koop kleding die kwalitatief goed is: “Zo kunnen broertjes en zusjes het ook dragen. Dit stimuleren we ook in mijn kinderkledingwinkel in Groningen.”
  • Verduurzaam verder: “We hebben zonnepanelen, een inductiekookplaat en een warmtepomp geïnstalleerd. Daardoor hebben we geen gasrekening meer en maar een minimale stroomrekening.” 

Energie én geld besparen

Iedereen kan wel iets doen voor het verbeteren van het klimaat. Veel kleine stappen kunnen samen een groot verschil maken. Wil je ook energie én geld besparen? Kijk op iedereendoetwat.nl voor handige tips. Hier lees je ook meer over energielabels. Die geven aan hoe energiezuinig apparaten zijn.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Belangrijke feiten en cijfers over alarmmiddel NL-Alert

Als er in onze omgeving een ramp gebeurt of een noodsituatie ontstaat, informeert de overheid ons via een NL-Alert. Deze melding op je mobiele telefoon vertelt wat er aan de hand is, wat we het best kunnen doen en waar we meer informatie kunnen vinden. Bij wat voor situaties wordt een NL-Alert ingezet? En wat als je ‘m niet ontvangt?

Libelle samen met de Rijksoverheid

Op 14 december 2012 werd NL-Alert voor het eerst ingezet bij een brand in het Groningse Tolbert. Sindsdien zijn er heel veel NL-Alerts uitgezonden tijdens allerlei incidenten. Het alarmmiddel wordt door de overheid ingezet bij uiteenlopende noodsituaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

Verschillende situaties

In maart 2020 gebruikte de Rijksoverheid NL-Alert om mensen op te roepen thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Strandgasten kregen afgelopen zomer een NL-Alert om hen te waarschuwen voor gevaarlijke stromingen in zee. Hierbij was het advies om alleen tot kniehoogte het water in te gaan.

Via mobiel én schermen

Als je een NL-Alert ontvangt op je mobiele telefoon, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan bij een appje of e-mail. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, wordt een NL-Alert ook getoond op digitale reclameborden en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Wat als er tijdens de les een NL-Alert binnenkomt?

Onderstaande video laat zien in wat voor situatie een NL-Alert mensen bijvoorbeeld kan waarschuwen.

Geen NL-Alert ontvangen?

9 op de 10 Nederlanders lezen een NL-Alert direct na ontvangst. Maar wat als je in de buurt van een incident was, maar geen NL-Alert hebt ontvangen? Daar kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Je mobiele telefoon stond uit of in de vliegtuigmodus
  • Je had tijdelijk geen bereik
  • Je telefoon was verbonden met een zendmast buiten het getroffen gebied, die het NL-Alert niet uitzond

Controleberichten

De overheid zendt 2 keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit, op de eerste maandag van juni en december rond 12.00. Met dit bericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Ook checkt de overheid hiermee het bereik van NL-Alert. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders ouder dan 12 jaar ontvingen het controlebericht afgelopen december. Op maandag 7 juni 2021 wordt rond 12.00 uur weer zo’n controlebericht uitgezonden.

Kom in actie

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. Hier kun je meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Een NL-Alert ontvang je automatisch, hiervoor hoef je niks te doen.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mensen uit dít jaar worden vervroegd uitgenodigd voor coronavaccin

Goed nieuws voor mensen die geboren zijn in 1952: deze groep mag namelijk eerder dan gepland een coronavaccin halen. Vanaf dinsdag zullen zij een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie van het RIVM.

Ook kunnen mensen uit deze leeftijdsgroep nu alvast zonder een uitnodiging online een afspraak maken. Het gaat in totaal om zo’n 200.000 mensen die het coronavaccin van Pfizer/BioNTech eerder mogen halen.

Eerder extra levering coronavaccin

Eigenlijk was het de bedoeling dat deze groep mensen pas eind april een uitnodiging zal ontvangen om begin mei een prik te krijgen, maar doordat er een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin is gekomen, komen ze eerder in aanmerking, aldus een woordvoerster van het RIVM. Volgens haar speelt het ook mee dat sommige mensen die eerder aan de beurt waren, niet direct een afspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er bepaalde afspraakmomenten openstaan, die ze nu dus alsnog willen vullen.

Uitnodiging van huisarts

Sommige mensen uit het jaar 1952 kunnen ook nog in een andere vaccinatiegroep terecht komen, zoals bijvoorbeeld die voor mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor dat zij ook een uitnodiging voor een coronavaccin krijgen via hun huisarts. Mensen die mobiel zijn mogen volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten.

Janssen vaccin

Woensdag werd nog bekend gemaakt dat de 80.000 doses van het Janssen vaccin die Nederland al heeft, voorlopig nog op de plank blijft liggen. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil wachten met prikken totdat er meer bekend is over het onderzoek dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar de veiligheid van het middel doet.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mensen uit dít jaar worden vervroegd uitgenodigd voor coronavaccin

Goed nieuws voor mensen die geboren zijn in 1952: deze groep mag namelijk eerder dan gepland een coronavaccin halen. Vanaf dinsdag zullen zij een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie van het RIVM.

Ook kunnen mensen uit deze leeftijdsgroep nu alvast zonder een uitnodiging online een afspraak maken. Het gaat in totaal om zo’n 200.000 mensen die het coronavaccin van Pfizer/BioNTech eerder mogen halen.

Eerder extra levering coronavaccin

Eigenlijk was het de bedoeling dat deze groep mensen pas eind april een uitnodiging zal ontvangen om begin mei een prik te krijgen, maar doordat er een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin is gekomen, komen ze eerder in aanmerking, aldus een woordvoerster van het RIVM. Volgens haar speelt het ook mee dat sommige mensen die eerder aan de beurt waren, niet direct een afspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er bepaalde afspraakmomenten openstaan, die ze nu dus alsnog willen vullen.

Uitnodiging van huisarts

Sommige mensen uit het jaar 1952 kunnen ook nog in een andere vaccinatiegroep terecht komen, zoals bijvoorbeeld die voor mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor dat zij ook een uitnodiging voor een coronavaccin krijgen via hun huisarts. Mensen die mobiel zijn mogen volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten.

Janssen vaccin

Woensdag werd nog bekend gemaakt dat de 80.000 doses van het Janssen vaccin die Nederland al heeft, voorlopig nog op de plank blijft liggen. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil wachten met prikken totdat er meer bekend is over het onderzoek dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar de veiligheid van het middel doet.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien