Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Noortje heeft twee minnaars: ''Ik heb nog best ruimte voor een derde''

Noortje (51) is zzp’er in de zorg en heeft twee kinderen van 15 en 17. Ze houdt er twee minnaars op na.

“Al sinds ik relaties en vriendjes heb, is het mijn fantasie om meerdere minnaars tegelijk te hebben. Me niet aan een man te hoeven binden, leek me het summum van vrijheid en onafhankelijkheid.”

Guilty pleasures

”Ik ben opgegroeid in Amsterdam in de jaren zeventig en de vrije liefde vierde hoogtij. Mijn ouders hadden er naast hun huwelijk ook altijd wel een ander liefje bij. Ze vertelden elkaar niet alles, maar genoten wel van hun guilty pleasures. Dat heeft er misschien wel voor gezorgd dat ze nu nog steeds samen zijn. Zoiets wilde ik ook, maar het liep altijd anders: als ik een vriendje had, was het meteen serieus ‘aan’ en ruimte voor een ander was er niet. Zo ging het ook met Maarten, we werden verliefd, gingen samenwonen en kregen twee kinderen. Al snel werd duidelijk dat we eigenlijk helemaal niet zo goed bij elkaar pasten, dat we in vrijwel alles tegenpolen waren. Ik ben extravert en sociaal, hij op zichzelf en zwijgzaam. We hadden een liefdeloze, ingedutte relatie en ons seksleven was niet om over naar huis te schrijven.”

Verschillende behoeftes

“Eigenlijk kwam ik er al vrij snel achter dat we verschillende behoeftes hadden. Toen we drie jaar samen waren, wist ik al dat er veel dingen niet klopten. Het baarde me zorgen, want hoe kon ik op deze manier een leven lang gelukkig met hem blijven? Sex en intimiteit is altijd heel belangrijk voor me geweest. Regelmatig stelde ik voor om daar over te praten, maar die gesprekken ging hij uit de weg of hij vond het niet nodig. Tot hij het zeven jaar geleden, op een doordeweekse dag, plotseling uitmaakte, na zestien jaar samen te zijn geweest. Als een donderslag bij heldere hemel. De kinderen lagen te slapen en we zaten op de bank toen hij de bom liet vallen dat we klaar waren samen. Ik stelde nog voor om aan onze relatie te gaan werken, maar daar was het te laat voor. Zijn gevoel voor mij was weg.”

Toch weer met één man

“In de vier maanden die volgden, ging hij op zoek naar een huis en vertelden we het de kinderen. Toen hij verhuisde, besloot ik dat het tijd was om het er eindelijk eens van te gaan nemen. Ik wilde geen relatie meer, maar minnaars. Eindelijk zou ik mijn fantasie werkelijkheid laten worden. Maar al snel trapte ik weer in dezelfde valkuil. Ik ontmoette Frank, een leuke, charmante man, die mij alle aandacht en liefde gaf die ik al die jaren zo had gemist. Hij vond mij geweldig en onze relatie was op seksueel gebied heel goed. We zagen elkaar twee keer per week en voor ik het wist, zat ik toch weer in een relatie met één man. Frank ging zelfs mee naar mijn ouders met Kerstmis en met mij en de kinderen mee op vakantie. Hoe leuk we het ook hadden samen, in mijn achterhoofd speelde toch steeds het idee dat ik eigenlijk vrij wilde zijn. Ik besprak dat met hem en we besloten om elkaar meer ruimte te geven. Maar hij was zo verliefd dat hij het helemaal niet trok om mij met anderen te delen. Om die reden ging de relatie uit.”

Duidelijk profiel op de datingsite

“Ik abonneerde me op de datingsite Parship en schreef in mijn profiel dat ik op zoek was naar ‘vriendschap plus’, zodat daar geen misverstanden over konden bestaan. Ik sprak af met een man uit Rotterdam, Klaas. We hadden meteen een goede klik en werden minnaars. Als de kinderen bij hun vader waren, zocht ik hem op. Na een paar maanden wilde hij toch stoppen met onze relatie, omdat hij een vrouw had ontmoet die hij serieus een kans wilde geven. Ik moest even slikken, maar liet me er niet door uit het veld slaan.”

Chemie

”Via de datingsite ontmoette ik weer een leuke man, Karel. Gek genoeg woonde hij ook in Rotterdam, in dezelfde buurt en spraken we voor onze eerste date precies op dezelfde plek af als destijds met Klaas. Met Karel was het contact meteen heel natuurlijk. Na het eten nodigde hij me uit bij hem thuis. We waren nog niet binnen of we zoenden elkaar al heftig, de chemie spatte er vanaf tussen ons. Maar toen belde Klaas me weer. Het was niets geworden met die andere vrouw en hij miste me. Hij wilde weten of hij me weer eens kon zien. Ik moest daar even over nadenken, maar besloot dat ik er gewoon voor ging. Eindelijk kon ik ervaren hoe het was om twee mannen te hebben.”

Spectaculaire sex

“Ik vertelde Klaas wel over Karel, maar andersom niet. Het zijn twee totaal verschillende mannen. Klaas is iemand die ik in het normale leven nooit ergens was tegengekomen, zo verschillend zijn we. Hij werkt bij een groot commercieel bedrijf, woont in een flat en neemt me mee naar het strand voor een pizza. Karel heeft een goede baan in de hulpverlening, hij heeft een vrijstaand huis, dat hij helemaal zelf heeft verbouwd en als we uiteten gaan, is dat altijd bij een chic restaurant. Bij Klaas blijf ik nooit slapen; het idee dat ik ’s ochtends een witte boterham met pindakaas van hem krijg, trekt me niet zo aan. Bij Karel logeer ik wel. Allebei zijn ze op een heel andere manier ontzettend goed in bed. Klaas neemt de tijd en is heel sensueel. Karel is juist wild en wil allerlei standjes uitproberen. Seksueel is het op deze manier zowel verdiepend als spectaculair en omdat ze allebei zo goed zijn, smaakt het altijd naar meer.”

Liegen

“Karel weet het niet van Klaas, hij heeft duidelijk aangegeven dat ik echt de enige voor hem ben. Ik ben gaan liegen dat hij ook de enige voor mij is en nu kan ik niet meer terug. Soms wil hij afspreken op een avond dat ik al naar Klaas ga. Dan kan ik dus niet. Ik moet hem dan aan het lijntje houden met smoesjes en voel me daar wel schuldig over. Het past ook niet bij mij want ik ben een open boek.”

Bang

“Soms ga ik met Klaas uiteten of iets afhalen. Dan komen we vlak langs Karels huis. Op zulke momenten ben ik echt bang om hem tegen te komen of door hem gezien te worden en loop ik schichtig voorbij. Hij zou zich echt rot schrikken. Ik, zijn vriendin uit Amsterdam, met een andere vent, bij hem in de buurt! Ik heb me al vaak voorgenomen het eerlijk aan hem te vertellen, maar als ik daar ben, krijg ik het mijn mond gewoon niet uit.”

Wisselende reacties

“Ik zou mijn minnaars nooit voorstellen aan mijn kinderen of ouders, die werelden houd ik strikt gescheiden. Mijn moeder weet er wel van, maar mijn kinderen niet. Anderen in mijn omgeving reageren wisselend. Veel vriendinnen vinden het leuk dat ik dit doe of zijn zelfs jaloers op mijn vrijheid. Maar er zijn ook mensen die het niet begrijpen. Ze geloven niet dat ik geen vaste relatie wil of vinden het verwerpelijk dat ik zo leef.”

Afwisseling

“Ik heb af en toe ook wel eens een onenightstand, maar dat valt meestal tegen. Toch ben ik wel toe aan uitbreiding. Er is best nog plaats voor een derde minnaar, puur voor de afwisseling. Ik neem het ervan en wil optimaal van mijn seksleven genieten. Ik vind het leuk om te kunnen experimenteren, om nieuwe mannen te leren kennen. Een ding weet ik zeker: samenwonen wil ik nooit meer. Al zie ik mezelf gek genoeg wel oud worden met één man, maar dan zou ik een latrelatie willen. Mijn eigen plek en de vrijheid om mijn eigen ding te kunnen doen, wil ik nooit meer opgeven voor een man. Maar voorlopig ben ik meer dan happy met mijn minnaars, die ik alleen zie wanneer ík zin en tijd heb.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Om privacyredenen zijn de namen in dit verhaal gefingeerd.

Tekst: Sara Luijters. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8x dateleed: "Eerste date had hij voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen"

Het klinkt zo mooi: liefde op het eerste gezicht. Bij de meeste mensen is er toch net iets meer nodig dan die verpletterende oogopslag. Maar na deze dates is een volgend afspraakje wel erg ver weg.

Speeddate

Aafje (37): “Wat moet je met een man die je na een paar keer chatten voor het eerst in levenden lijve ziet, bij de handdruk een condoom in je hand propt en zegt: ‘Jij mag het initiatief nemen, ik heb geen zin in #metoo-toestanden.’ Ik heb hem het condoom meteen teruggegeven. De date duurde alles bij elkaar nog geen minuut.”

Krentenkakker

Meryam (48): “Tinderdate, we gingen samen naar de film. Hij had de kaartjes gekocht, ik betaalde de borrel en snackplank vooraf en het snaaiwerk voor tijdens de film. Daaraan was ik meer kwijt dan hij aan de kaartjes, maar toen ik aan het einde van de avond zei dat ik een tweede date niet zag zitten, stuurde hij wel een Tikkie voor mijn kaartje. Hij wilde zijn ‘investering’ terug.”

Moederskind

Madelon (39): “Eerste date. Hij had voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen naar het koffietentje. Ze bleef erbij en hoorde me uit: waar ik werkte, of ik ‘netjes’ was, waarom ik een tattoo had. Uit alles bleek dat ze me te min vond voor haar prins. Hij zat erbij en keek ernaar.”

BN’er

Angelica (58): “Eerste date in het Americain in Amsterdam. Hij was erg knap en anderhalf uur non-stop aan het woord zonder ook maar één vraag aan mij te stellen. Hij vond zichzelf gewéldig, dat was duidelijk. Toen hij niet lang daarna een BN’er werd, kreeg hij eindelijk het publiek dat wel geduldig naar hem luisterde. Ik ben na die avond afgehaakt. Was hij heel verbaasd over, hij had ‘een topavond’ gehad.”

Lekker larpen

Vere (38): “Hij beloofde ‘een dagje in de natuur’. Hij bleek een LARP’er (Live Action Role Play) te zijn. Ik heb uren op een boomstam naar volwassen mannen zitten kijken die volledig verkleed Game of Thrones naspeelden. Voortaan toch even doorvragen.”

Stoer of stalker?

Tracey (42): “Hij behoorde tot mijn kennissenkring, maar ik had zijn avances afgewimpeld, want hij was mijn type niet. Hij heeft toen een fake-account aangemaakt op de datingsite waar ik ook op zat en zijn profiel zo ingevuld dat we enorm matchten. Ik verheugde me op de eerste date, tot ik hem zag zitten. Rode roos op tafel, grijns van oor tot oor. Alsof ik alsnog als een blok voor hem zou vallen. Hij snapt nog steeds niet waarom ik boos was, zelf vond hij het een geniale zet.”

Cheers!

Kim (44): “De man was leuk, welbespraakt en charmant en bood aan me naar huis te rijden. Eenmaal in de auto bleek waarom: ik moest blazen om zíjn alcoholslot te ontgrendelen. Hoe haal je het in je hoofd om twee bellen wijn te drinken als je gepakt bent voor iets wat een alcoholslot oplevert?”

Get a room

Carolijn (49): “We zaten te eten in een restaurant toen een vrouw op het raam bonsde, enthousiast zwaaide en binnenstormde. Het bleek zijn ex te zijn. Ze kwam bij onze tafel staan kletsen, snoepte intussen de helft van zijn bord leeg, nam een slok van zijn wijn en ging nog net niet op zijn schoot zitten. Aangezien hij geen seconde zijn best deed om haar duidelijk te maken dat we een date hadden, heb ik haar mijn stoel aangeboden en ben weggegaan. Nooit meer iets van gehoord.”

Ga je op date? Zó voorkom je dat het een domper wordt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8x dateleed: "Eerste date had hij voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen"

Het klinkt zo mooi: liefde op het eerste gezicht. Bij de meeste mensen is er toch net iets meer nodig dan die verpletterende oogopslag. Maar na deze dates is een volgend afspraakje wel erg ver weg.

Speeddate

Aafje (37): “Wat moet je met een man die je na een paar keer chatten voor het eerst in levenden lijve ziet, bij de handdruk een condoom in je hand propt en zegt: ‘Jij mag het initiatief nemen, ik heb geen zin in #metoo-toestanden.’ Ik heb hem het condoom meteen teruggegeven. De date duurde alles bij elkaar nog geen minuut.”

Krentenkakker

Meryam (48): “Tinderdate, we gingen samen naar de film. Hij had de kaartjes gekocht, ik betaalde de borrel en snackplank vooraf en het snaaiwerk voor tijdens de film. Daaraan was ik meer kwijt dan hij aan de kaartjes, maar toen ik aan het einde van de avond zei dat ik een tweede date niet zag zitten, stuurde hij wel een Tikkie voor mijn kaartje. Hij wilde zijn ‘investering’ terug.”

Moederskind

Madelon (39): “Eerste date. Hij had voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen naar het koffietentje. Ze bleef erbij en hoorde me uit: waar ik werkte, of ik ‘netjes’ was, waarom ik een tattoo had. Uit alles bleek dat ze me te min vond voor haar prins. Hij zat erbij en keek ernaar.”

BN’er

Angelica (58): “Eerste date in het Americain in Amsterdam. Hij was erg knap en anderhalf uur non-stop aan het woord zonder ook maar één vraag aan mij te stellen. Hij vond zichzelf gewéldig, dat was duidelijk. Toen hij niet lang daarna een BN’er werd, kreeg hij eindelijk het publiek dat wel geduldig naar hem luisterde. Ik ben na die avond afgehaakt. Was hij heel verbaasd over, hij had ‘een topavond’ gehad.”

Lekker larpen

Vere (38): “Hij beloofde ‘een dagje in de natuur’. Hij bleek een LARP’er (Live Action Role Play) te zijn. Ik heb uren op een boomstam naar volwassen mannen zitten kijken die volledig verkleed Game of Thrones naspeelden. Voortaan toch even doorvragen.”

Stoer of stalker?

Tracey (42): “Hij behoorde tot mijn kennissenkring, maar ik had zijn avances afgewimpeld, want hij was mijn type niet. Hij heeft toen een fake-account aangemaakt op de datingsite waar ik ook op zat en zijn profiel zo ingevuld dat we enorm matchten. Ik verheugde me op de eerste date, tot ik hem zag zitten. Rode roos op tafel, grijns van oor tot oor. Alsof ik alsnog als een blok voor hem zou vallen. Hij snapt nog steeds niet waarom ik boos was, zelf vond hij het een geniale zet.”

Cheers!

Kim (44): “De man was leuk, welbespraakt en charmant en bood aan me naar huis te rijden. Eenmaal in de auto bleek waarom: ik moest blazen om zíjn alcoholslot te ontgrendelen. Hoe haal je het in je hoofd om twee bellen wijn te drinken als je gepakt bent voor iets wat een alcoholslot oplevert?”

Get a room

Carolijn (49): “We zaten te eten in een restaurant toen een vrouw op het raam bonsde, enthousiast zwaaide en binnenstormde. Het bleek zijn ex te zijn. Ze kwam bij onze tafel staan kletsen, snoepte intussen de helft van zijn bord leeg, nam een slok van zijn wijn en ging nog net niet op zijn schoot zitten. Aangezien hij geen seconde zijn best deed om haar duidelijk te maken dat we een date hadden, heb ik haar mijn stoel aangeboden en ben weggegaan. Nooit meer iets van gehoord.”

Ga je op date? Zó voorkom je dat het een domper wordt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 16 mei: "Kreeft, mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet"

De tarotkaart die voor zondag 16 mei is getrokken is ‘de Keizerin’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: de natuurlijke, scheppende levenskracht. Op fysiek niveau is er vruchtbaarheid, op artistiek vlak veel creativiteit. Liefde: ontluikende gevoelens, lieve ontwikkelingen, moederliefde, groei. Werk: verrassende ideeën, vitaliteit. De wil tot verandering en groei. Men komt uit de sleur.

Ram

Sterke gevoelens voor iemand kunnen je verrassen. Voel je een steekje jaloezie als je diegene met iemand anders ziet praten? Of duik je weg voor contact? Blozen is charmant!

Stier

Steek je charmes niet onder stoelen of banken. Schitter in het rood, gooi je haren los, laat zien wie je bent en vooral: waarvoor je staat. Goede daden maken nu veel indruk op mensen om je heen.

Tweelingen

Als een vlinder fladder je rondom iedereen die je aantrekkelijk lijkt. Laat de ander naar jou toe komen. Heb je een relatie: duw je lief niet in het hokje ‘ideaal’. Het is ook maar een mens.

Kreeft

Mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet. Verhalenvertellers, reisspecialisten, talenwonders, kunstenaars. Volg anderen niet, maar ontwikkel liever je eigen talenten. De tijd is rijp.

Leeuw

Alle vormen van liefdadigheid geven je leven (nog) meer glans. Welke voetafdruk laat jij het liefst achter op deze planeet? Waar sta je met hart en ziel achter? Je voegt de daad bij het woord.

Maagd

Hoe meer je jezelf hoort praten over je idealen, hoe sneller ze waarheid worden. Vertel je omgeving wat je graag wilt bereiken. Breng je de dag alleen door? Oefen voor de spiegel.

Weegschaal

Kon je je partner voorheen wel eens achter het behang plakken? Daarvan is vandaag niets te merken. Je kunt elkaars gedachten haast lezen. Zoek die frequentie ook bij anderen.

Schorpioen

Een ommetje door park, bos of duin leert: je houding trekt optimistische mensen aan. Eén specifiek persoon trekt je aandacht. Contact smaakt naar meer! Wissel vooral nummers uit.

Boogschutter

Zoek vandaag je ouders op, of herdenk ze op positieve manier. Wat gaven ze je mee waarvoor je dankbaar bent? Je huis voelt nu echt als thuis. Pak dat boek voor een bankhangdag.

Steenbok

Ruil studieboeken vandaag in voor romans. Ze prikkelen je fantasie waardoor je meer open staat voor anders denken en anders doen. De liefde pakt je in met grappigs en slims.

Waterman

Nog geen afspraken voor vandaag? Maak ze dan nu. Je bent gezellig en dat kun je ook telefonisch of met beeldbellen laten merken. Een vrouw leert je iets over jezelf. Luister goed.

Vissen

Kritiek kan je hard raken vandaag, dus wees zuinig op jezelf. Stoppen met jezelf verklaren – waarom je iets doet of niet – geeft ruimte. Je bent goed zoals je bent, niets meer aan doen.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 16 mei: "Kreeft, mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet"

De tarotkaart die voor zondag 16 mei is getrokken is ‘de Keizerin’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: de natuurlijke, scheppende levenskracht. Op fysiek niveau is er vruchtbaarheid, op artistiek vlak veel creativiteit. Liefde: ontluikende gevoelens, lieve ontwikkelingen, moederliefde, groei. Werk: verrassende ideeën, vitaliteit. De wil tot verandering en groei. Men komt uit de sleur.

Ram

Sterke gevoelens voor iemand kunnen je verrassen. Voel je een steekje jaloezie als je diegene met iemand anders ziet praten? Of duik je weg voor contact? Blozen is charmant!

Stier

Steek je charmes niet onder stoelen of banken. Schitter in het rood, gooi je haren los, laat zien wie je bent en vooral: waarvoor je staat. Goede daden maken nu veel indruk op mensen om je heen.

Tweelingen

Als een vlinder fladder je rondom iedereen die je aantrekkelijk lijkt. Laat de ander naar jou toe komen. Heb je een relatie: duw je lief niet in het hokje ‘ideaal’. Het is ook maar een mens.

Kreeft

Mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet. Verhalenvertellers, reisspecialisten, talenwonders, kunstenaars. Volg anderen niet, maar ontwikkel liever je eigen talenten. De tijd is rijp.

Leeuw

Alle vormen van liefdadigheid geven je leven (nog) meer glans. Welke voetafdruk laat jij het liefst achter op deze planeet? Waar sta je met hart en ziel achter? Je voegt de daad bij het woord.

Maagd

Hoe meer je jezelf hoort praten over je idealen, hoe sneller ze waarheid worden. Vertel je omgeving wat je graag wilt bereiken. Breng je de dag alleen door? Oefen voor de spiegel.

Weegschaal

Kon je je partner voorheen wel eens achter het behang plakken? Daarvan is vandaag niets te merken. Je kunt elkaars gedachten haast lezen. Zoek die frequentie ook bij anderen.

Schorpioen

Een ommetje door park, bos of duin leert: je houding trekt optimistische mensen aan. Eén specifiek persoon trekt je aandacht. Contact smaakt naar meer! Wissel vooral nummers uit.

Boogschutter

Zoek vandaag je ouders op, of herdenk ze op positieve manier. Wat gaven ze je mee waarvoor je dankbaar bent? Je huis voelt nu echt als thuis. Pak dat boek voor een bankhangdag.

Steenbok

Ruil studieboeken vandaag in voor romans. Ze prikkelen je fantasie waardoor je meer open staat voor anders denken en anders doen. De liefde pakt je in met grappigs en slims.

Waterman

Nog geen afspraken voor vandaag? Maak ze dan nu. Je bent gezellig en dat kun je ook telefonisch of met beeldbellen laten merken. Een vrouw leert je iets over jezelf. Luister goed.

Vissen

Kritiek kan je hard raken vandaag, dus wees zuinig op jezelf. Stoppen met jezelf verklaren – waarom je iets doet of niet – geeft ruimte. Je bent goed zoals je bent, niets meer aan doen.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien