Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

'Oh Irma': déze Nederlandse band komt met een ode aan tolk Irma Sluis

Sinds 2 maanden heeft ze de harten van heel Nederland veroverd. En na elke persconferentie (en dan vooral die van dinsdag, waar ze halverwege werd afgewisseld door een andere tolk) is ze het onderwerp van gesprek. De Drentse band Mooi Wark vond het dan ook de hoogste tijd om Irma Sluis een muzikale ode te bezorgen. 

In hun kersverse nummer Oh Irma uiten de muzikanten hun liefde voor de gebarentolk.

Advertentie

Vrijdagavond is het nummer (dat in Drents dialect wordt gezonden) voor het eerst te horen op Radio 5 in het programma Volgspot. Dinsdag volgt de clip, waarin Irma zelf een prominente rol speelt. In de video lijkt het net of ze met haar handen de tekst vertolkt.

Hoe het nummer tot stand kwam? “Ik merkte dat ik dinsdag helemaal niet meer naar onze minister-president zat te luisteren, maar gefascineerd naar Irma en haar prachtige bewegingen zat te kijken”, vertelt bassist William Bossong in het NOS Radio 1 Journaal. Een zin uit het refrein luidt dan ook: ‘Oh oh, Irma is het mooist van allemaal.’

Irma’s kalmerende werking

Ook de bandleden waren enigszins ‘van slag’ toen Irma tussen de persconferentie en de vragenronde in werd vervangen door Corline Koolhof. “Door Irma word ik rustig en krijg ik het gevoel dat het allemaal ‘wel meevalt’. Het is slikken en door”, aldus de bassist. Toen de muzikanten vervolgens op social media zagen dat veel meer mensen van slag waren, besloten ze een muzikale ode voor de tolk te componeren.

Zoek je een fijne koptelefoon om helemaal op te gaan in de muziek?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: Brunopress

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien