Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Italiaanse Emily (8) overlijdt door ongeluk met haar slee op zwarte skipiste

Wat begon als een leuk dagje sleeën in de sneeuw, eindigt voor de ouders en het broertje van de Italiaanse Emily Forisano (8) in een nachtmerrie. Het viertal was in Ritten in Zuid-Tirol, toen Emily en haar moeder op de gevaarlijke zwarte piste terechtkwamen met hun slee.

Emily en haar moeder Renata Dyakowska (38) waren op weg naar de rodelbaan, die start bij het middelstation van de piste. Maar in plaats van uit de lift te stappen, blijven ze zitten. Hierdoor komen ze helemaal tot aan de top van de berg, waar borden waarschuwen dat sleeën verboden is.

Advertentie

Steile afdaling
Renata en haar dochtertje kwamen al snel in de problemen. Het eerste stuk van de piste is nog vlak, maar snel daarna maakt de piste een knik en volgt een steile afdaling. Renata probeerde nog te sturen, maar tevergeefs. De slee sloeg met een hoge snelheid tegen een boom. De 8-jarige Emily overlijdt ter plekke, haar moeder raakte zwaargewond.

Waarschuwingsborden
De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Omdat overal waarschuwingsborden staan, is Renata mogelijk nalatig geweest. Volgens haar man, de vader van Emily, wisten ze niet dat het gebied zo gevaarlijk was. Bovenaan het gebied was het gebied namelijk redelijk vlak, zegt hij. De politie verwijt de beheerder van het skigebied dat de tekst op de waarschuwingsborden alleen in het Duits zijn geschreven, terwijl er in Tirol ook Italiaans wordt gesproken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien