Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Lidia droeg een jaar lang dezelfde jurk: met de jaarwisseling mag 'ie eindelijk uit

Lidia van Bodegraven uit Woerden droeg afgelopen jaar ie-de-re dag dezelfde jurk. Inmiddels zijn de laatste dagen ingegaan, want op 1 januari klokslag 00:00 uur gaat het ding uit.

Lidia heeft twee exemplaren van de jurk: eentje voor in de was en eentje om te dragen. Dag in dag uit dezelfde jurk dragen deed ze niet zomaar uit praktische overwegingen; ze wil hiermee aandacht vragen voor eerlijke en duurzame kleding.

Advertentie

Milieu
Ze laat tegenover RTV Utrecht weten dat ze het gek vindt dat er zo weinig aandacht is voor duurzame kleding. “Er is wel aandacht voor vlees en welke invloed dat heeft op het milieu. Kleding loopt daarin wat achter. Er zijn minder films over. Er wordt minder over geschreven.”

Dansje
Met deze behoorlijk ludieke actie probeert ze daar verandering in te brengen. Ze houdt een eigen blog bij en zamelt ondertussen geld in voor het goede doel Solidaridad. Aankomende zondag trekt ze de jurk voor de allerlaatste keer aan. “Om twaalf uur ’s nachts gaat de jurk uit. En dan doe ik een dansje!”

Bron: RTV Utrecht. Beeld: Facebook. 

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien