Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Lidia droeg een jaar lang dezelfde jurk: met de jaarwisseling mag 'ie eindelijk uit

Lidia van Bodegraven uit Woerden droeg afgelopen jaar ie-de-re dag dezelfde jurk. Inmiddels zijn de laatste dagen ingegaan, want op 1 januari klokslag 00:00 uur gaat het ding uit.

Lidia heeft twee exemplaren van de jurk: eentje voor in de was en eentje om te dragen. Dag in dag uit dezelfde jurk dragen deed ze niet zomaar uit praktische overwegingen; ze wil hiermee aandacht vragen voor eerlijke en duurzame kleding.

Advertentie

Milieu
Ze laat tegenover RTV Utrecht weten dat ze het gek vindt dat er zo weinig aandacht is voor duurzame kleding. “Er is wel aandacht voor vlees en welke invloed dat heeft op het milieu. Kleding loopt daarin wat achter. Er zijn minder films over. Er wordt minder over geschreven.”

Dansje
Met deze behoorlijk ludieke actie probeert ze daar verandering in te brengen. Ze houdt een eigen blog bij en zamelt ondertussen geld in voor het goede doel Solidaridad. Aankomende zondag trekt ze de jurk voor de allerlaatste keer aan. “Om twaalf uur ’s nachts gaat de jurk uit. En dan doe ik een dansje!”

Bron: RTV Utrecht. Beeld: Facebook. 

Joosje (39) tegen moeder Jantien (58): “Wil je mijn vader helpen zoeken?”

Joosje Jantien vader Libelle

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten.

Deze week spreken we Joosje en Jantien. Joosje (39) is getrouwd met Joost, ze hebben geen kinderen. Jantien (58) is bewust ongehuwd moeder en heeft twee honden.

Dochter Joosje: "Lieve mam, allereerst dank dat je me op de wereld hebt gezet met je eigenzinnige en onafhankelijke geest."

Mo

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien