Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Lidia droeg een jaar lang dezelfde jurk: met de jaarwisseling mag 'ie eindelijk uit

Lidia van Bodegraven uit Woerden droeg afgelopen jaar ie-de-re dag dezelfde jurk. Inmiddels zijn de laatste dagen ingegaan, want op 1 januari klokslag 00:00 uur gaat het ding uit.

Lidia heeft twee exemplaren van de jurk: eentje voor in de was en eentje om te dragen. Dag in dag uit dezelfde jurk dragen deed ze niet zomaar uit praktische overwegingen; ze wil hiermee aandacht vragen voor eerlijke en duurzame kleding.

Advertentie

Milieu
Ze laat tegenover RTV Utrecht weten dat ze het gek vindt dat er zo weinig aandacht is voor duurzame kleding. “Er is wel aandacht voor vlees en welke invloed dat heeft op het milieu. Kleding loopt daarin wat achter. Er zijn minder films over. Er wordt minder over geschreven.”

Dansje
Met deze behoorlijk ludieke actie probeert ze daar verandering in te brengen. Ze houdt een eigen blog bij en zamelt ondertussen geld in voor het goede doel Solidaridad. Aankomende zondag trekt ze de jurk voor de allerlaatste keer aan. “Om twaalf uur ’s nachts gaat de jurk uit. En dan doe ik een dansje!”

Bron: RTV Utrecht. Beeld: Facebook. 

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien