Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Jamai Loman deelt heftig nieuws over zijn gezondheid

Jamai Loman maakte in de zomer bekend dat hij kampte met nierproblemen en daardoor tijdelijk zijn werk neer moest leggen. Vandaag maakte de zanger in een interview op de radio bekend dat hij een nieuwe nier heeft.

In een interview met Ruud de Wild op NPO Radio 2 vertelt Jamai dat hij een nier van zijn zwager heeft gekregen. “Er was haast geboden. Ik moest uitgebreid getest worden of mijn lichaam een transplantatie aankan, dat gaat van vaat- tot botonderzoek, maar ook alle potentiële donors moesten onderzocht worden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Uiteindelijk bleek er een match met mijn zwager en ging daarmee het licht op groen voor de transplantatie”, zegt hij.

Advertentie

Vochtverlies
Door de transplantatie is Jamai de afgelopen maanden flink afgevallen. De komt volgens de artiest met name door vochtverlies. “Dat scheelt echt enorm en de periode voorafgaand aan de transplantatie heb ik een zwaar dieet gevolgd. En ik let nu ook goed op mijn voeding.”

Aan het werk
Binnenkort gaat Jamai weer aan het werk. Tijdens de liveshows van The Voice of Holland pakt hij de draad weer op. “Mentaal zou ik de marathon kunnen lopen, maar het is misschien verstandig eerst een rondje door het Vondelpark te rennen. Ik kan nog geen concert van anderhalf uur geven, maar ik kan wel weer optreden. Er staan gelukkig al weer optredens gepland en in januari ga ik weer The Voice doen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: ANP.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien