Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Janet (35): "Door de toeslagenaffaire is mijn zoon uit huis geplaatst"

Er is beloofd dat alle schulden die gedupeerde ouders uit de toeslagenaffaire hebben bij overheidsinstanties zoals de belastingdienst worden kwijtgescholden. Janet Ramesar (35) heeft een deel van de vergoeding ontvangen, maar haar problemen zijn nog lang niet opgelost.

De problemen met de belastingdienst begonnen bij Janet al eind 2010. Ze was toen 25 jaar, moeder van een zoontje en net gescheiden. “De belastingdienst vroeg allerlei stukken op en die leverde ik telkens aan, maar elke keer werd gezegd dat ze niks hadden ontvangen. De jaaropgave van de kinderopvang ontvingen ze wel, maar die was nooit goed. Uit een rapport is gebleken dat die fout bij de kinderopvang lag, maar toch werd de toeslag stopgezet en moest ik minimaal 30.000 euro terugbetalen.”

Advertentie

Janet studeerde op dat moment rechten, maar ineens kon ze niks meer. “Ik was alleen maar aan het werken voor een schuld die niet terecht was. Ik kreeg loonbeslag en mijn toeslagen werden ingehouden.” Door de geldproblemen die ontstonden, kreeg ze ook nog andere schulden met alle gevolgen van dien.

Zoon uit huis geplaatst

Toen Janet in 2017 ook nog eens werd ontslagen, stortte ze in. Doordat ze werkloos thuis zat, ging ze de hele dag nadenken over de problemen waar ze in zat. Dit zorgde voor een zware depressie en een relatiebreuk met haar toenmalige vriend. “Ik viel ruim dertig kilo af, mijn lichaam ging stuk en ik kon niet meer voor mezelf zorgen. Niemand hielp me en niemand nam me serieus. Ik had schuldhulpverlening aangevraagd, maar ook dit werd afgewezen omdat alles mijn eigen schuld zou zijn. De GGD wilde mij ook niet helpen met mijn mentale problemen, omdat ik dit via een maatschappelijk werker moest regelen en daar had ik geen geld voor.”

In 2019 kreeg Janet ook nog eens op de school van haar zoon te horen dat hij per direct bij zijn vader ging wonen. “Er lag een melding bij Veilig Thuis en ik heb hem maandenlang niet mogen zien of spreken. Ik werd toen alleen maar depressiever en er is inmiddels vastgesteld dat ik PTSS heb en een chronische depressie.”

Gevolgen

Inmiddels heeft Janet delen van de compensatie teruggekregen en is ze van de stempel fraudeur af. Hoewel ze echt wel licht aan het einde van de tunnel ziet, moet ze nog iedere dag leven met de gevolgen.

“Ik was de eerste paar seconden blij toen ik dat geld op mijn rekening zag, maar toen besefte ik me al snel dat er nog veel andere schulden zijn. De deurwaardes gaan gewoon door. De stempel fraudeur is er nu misschien af, maar de gevolgen niet. Ik kamp nu ook met diabetes door jarenlang slechte voeding. Ik had geen geld voor groenten en fruit. De problemen begonnen toen mijn zoon vier jaar was. Hij kwam toen  tot mijn knie. Inmiddels is het een jongeman van 1.90 meter. Die tijd krijg je niet terug.”

Verkiezingsstunt

Ondanks alle ellende kijkt Janet toch positief naar de toekomst en ze hoopt dat andere gedupeerden dit ook doen. “We zijn allemaal al zolang bezig, maar we komen er écht. Inmiddels worden er schulden kwijtgescholden en is het kabinet afgetreden. Een jaar geleden stonden we hier nog niet.”

Hoewel Janet blij is dat het kabinet is afgetreden, hoopt ze niet dat dit een verkiezingsstunt is. “In een open brief hebben andere ouders en ik het kabinet gevraagd om op te stappen. Ik ben blij dat hier gehoor aan is gegeven, maar ik vind het not done dat Rutte weer lijsttrekker wordt.”

Onafhankelijke vervanger

In de toekomst hoopt Janet dat de belastingdienst uit het herstelproces gaat en dat er meer psychische hulp komt voor gedupeerden. “Er moet een onafhankelijke vervanger komen voor de belastingdienst. Ik zou ook willen dat de overheid iets doet aan de overig schulden die buiten de overheid om zijn gemaakt.”

Het belangrijkste dat Janet wil meegeven aan de andere gedupeerden is dat het uiteindelijk goed komt. “We moeten nog even doorzetten, maar er komen mooie tijden aan.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: privé

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry en Meghan 'openhartig' over spanning in familie in gesprek met Oprah

Dat prins Harry en Meghan Markle op 7 maart aanschuiven bij Oprah voor een groot interview kan je bijna niet ontgaan zijn. Het interview wordt voor de uitzending al breed uitgemeten in de media, maar hoeveel gaat het stel nou echt vertellen?

Een bron dichtbij het stel vertelt tegen zender E! wat we kunnen verwachten van het interview. Als we deze bron mogen geloven, belooft dat een waar spektakel te worden waarin gevoelige onderwerpen niet gemeden worden. Ja, ze gaan het zeker over hun relatie met de Britse koninklijke familie hebben.

Advertentie

Openhartig interview Mehghan & Harry

De bron vertelt: “Er is veel spanning tussen het stel en de koninklijke familie. In het interview zullen ze vertellen waar ze doorheen zijn gegaan. Meghan en Harry zijn opgelucht dat ze nu ver weg van alles zijn.” Omdat het stel ervoor heeft gekozen om definitief hun koninklijke werk neer te leggen, hoeven zij zich volgens deze persoon niet in te houden en zullen ze dus heel openhartig zijn. “Ze zullen heel open zijn over het effect van alle aandacht op hun mentale gezondheid en eigenlijk hun hele leven.” Of ze het ook zullen hebben over de relatie van prins Harry met zijn broer is niet bekend. Die situatie zou momenteel nog heel gespannen zijn.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elle.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Maxime deelt sneak peek nieuw programma en Monique neemt het op voor Mick

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Maxime en Montana Meiland zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Ook vriend Leroy draagt zijn steentje bij:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Froukje de Both grijpt het mooie lenteweer aan om even lekker de tuin in te gaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth)

De zomer komt steeds dichterbij, dus Sylvie Meis werkt weer hard aan haar ‘summer body’:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

De familie Roelvink is niet zo van de kleinigheidjes. Dave verraste zijn moeder op haar verjaardag met een nieuwe auto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Monique Smit neemt het op voor haar vriend Mick, die meedeed aan Married at first sight. En ze gaat meteen voor hem opzoek naar een nieuwe liefde…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

 A haring a day… moet Douwe Bob gedacht hebben. Hij begon er woensdag zelfs zijn dag mee:

Als oppasoma moet je je aandacht er altijd bijhouden, weet ook Natasja Froger inmiddels:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Irene Moors showt trots haar nieuwe click&collect-outfits uit haar favoriete winkel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Moors (@irene_moors)

Bas Smit is onder de indruk van het Zeeuwse uitzicht en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Talpa, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo bewaar je een halve avocado buiten de koelkast zonder dat de vrucht bruin wordt

Een avocado kun je nadat je ‘m open hebt gesneden helaas niet goed bewaren. De overgebleven helft wordt dan snel bruin en een stuk minder aantrekkelijk om nog te eten. Dat kun je met een simpel trucje oplossen.

Gooi je te vaak avocado weg omdat de overgebleven helft er niet zo smakelijk meer uitziet? Perfect rijp moet je ‘m eigenlijk meteen opeten, maar vaak heb je niet de hele vrucht nodig. In een zakje of aluminiumfolie in de koelkast lukt het niet om ‘m groen te houden, maar met dit trucje wel.

Advertentie

Avocado bewaren

Afgelopen zomer plaatste TikTok-gebruiker @KMag1 een video waarin ze liet zien hoe zij een halve avocado perfect groen houdt buiten de koelkast tot wel 24 uur na het verwijderen van de pit. Dat deed ze in drie stappen:

  1. Snijd de vrucht doormidden.
  2. Leg de helft met de pit in een (plastic) bakje gevuld met water met de pit naar beneden.
  3. Bewaar de avocado in het water tot je de vrucht weer nodig hebt. Zo blijft het 24 uur goed.

Buiten de koelkast

Op deze manier kun je avocado gewoon buiten de koelkast bewaren zonder dat het bruin wordt. De volgende dag zal de vrucht nog precies zo groen zijn als toen je ‘m opensneed en zelfs nog wat romiger dan de dag ervoor. Het water doet ook niets met de smaak. De bovenkant van de avocado is natuurlijk wel vrij nat geworden. Dat kun je oplossen door het droog te deppen met keukenpapier.

BEKIJK OOK: Zo kun je zien of je avocado (over)rijp is:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Insider.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien