Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Jaxon (5) die werd geboren met een half schedel, is in de armen van zijn vader overleden

Jaxon werd geboren met een zeldzame aandoening, waardoor hij een deel van zijn schedel miste. Artsen zeiden dat hij hoogstens een paar weken zou leven. Het dappere mannetje is op 5-jarige leeftijd overleden in de armen van zijn vader. 

Jaxon ontroerde en inspireerde iedereen met zijn doorzettingsvermogen, waardoor hij wereldberoemd werd.

Advertentie

Orgaanfalen

Jaxon is op 1 april overleden. Hij was een paar dagen daarvoor in het ziekenhuis opgenomen. “Uiteindelijk stierf Jaxon door orgaanfalen, wat wel meer voorkomt bij kinderen zoals hij. Dit heeft absoluut niets met het coronavirus te maken”, legt zijn vader Brandon Buell uit. “We wisten vanaf het begin dat dit kon gebeuren, alleen niet wanneer.”

“Hij is in mijn armen gestorven, omringd door familie en iedereen die hem liefhad”, vertelt Brandon. “We hebben hem nog heel veel knuffels gegeven tijdens zijn laatste dagen.”

Mijlpaal

Jaxon had anencefalie. Dit is een aandoening aan de neurale buis waarbij de hersenen amper of helemaal niet ontwikkeld worden. De meeste slachtoffers overlijden al na een paar. Zijn ouders kregen dan ook te horen dat Jazon zijn eerste verjaardag waarschijnlijk niet zou kunnen vieren. Maar Jaxon was dapper en had veel doorzettingsvermogen, waardoor hij haalde de ene na de andere mijlpaal haalde.

Brandon vindt het dan ook belangrijk dat het verhaal van Jaxon wordt gedeeld met de hele wereld. “Het verhaal van Jaxon is eigenlijk een wonder. We willen hiermee aan andere families laten zien dat als er zich een moeilijke situatie voordoet, elk leven gevierd, gewaardeerd en gekoesterd moet worden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: CNN. Beeld: iStock

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien