Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

9 redenen waarom je je jongere zusje altijd zal waarderen (óók als ze je irriteert)

Als je een zus(je) hebt, weet je dat de band tussen zussen met niets anders te vergelijken valt. Ook al zijn er momenten dat je haar wel achter het behang kan plakken; jullie weten allebei dat jullie vriendschap onvoorwaardelijk is. 

Toen jullie jonger waren, ergerde je je als oudere zus misschien aan je kleine zusje, omdat je haar van jullie ouders altijd verplicht op sleeptouw moest nemen. Nu jullie allebei ruimschoots volwassen zijn, weet je echter dat je nooit zonder je jongere zusje zou kunnen – en willen. Daarom: 9 redenen waarom je haar altijd waardeert.

Advertentie

1. Ze is er altijd voor je

Ze was vanaf dag één je schaduw. Waar jij ging, daar ging zij. Toen je iemand zocht om spelletjes mee te spelen, was zij er. Nu je ouder bent, is je zusje de eerste die reageert wanneer je een berichtje stuurt omdat je niet lekker in je vel zit. Je weet dat je in iedere situatie altijd op haar kan terugvallen.

2. Ze is je grootste supporter

In de ogen van je zusje kun je niets verkeerd doen. Ze zal altijd langs de zijlijn staan om je aan te moedigen. Als je promotie maakt, is zij diegene die het deelt op social media, als je verloofd bent, laat ze de foto’s van het aanzoek zien aan haar vrienden.

3. Je kan haar vertrouwen

Zij wist echt wel dat je na het uitgaan veel later thuiskwam dan de afgesproken tijd, maar zou je nooit verraden tegenover jullie ouders. Je weet dat ieder geheim – groot of klein – veilig is bij haar.

4. Ze houdt je hip

Je hebt op een gegeven moment een beetje opgegeven om alle trends te volgen. Zij weet echter altijd precies wat er gaande is: welke woorden je écht niet meer kan zeggen (‘vet cool’), van wie dat nummer is dat je nu de hele tijd op de radio hoort en of een tuinbroek nog kan na je veertigste. Je hebt geen modemagazine nodig – jij hebt je zusje.

5. Je kan haar kleding lenen

Met een zusje is het bijna alsof je twee kledingkasten hebt. Ook al hebben jullie niet dezelfde stijl; je weet dat er een kast is waar je altijd even in rond kan neuzen voor je weet maar nooit.

6. Ze houdt je gezelschap op familiefeestjes

Eerlijk is eerlijk: tijdens het gemiddelde familiefeestje gaat het dak er niet bepaald vanaf. Toen jullie je vroeger stierlijk verveelden tijdens zo’n familieverplichting kon je al op elkaar terugvallen, en tegenwoordig is zo’n feestje de ultieme gelegenheid om bij te kletsen (en bemoeizuchtige oudtantes te omzeilen).

7. Ze is het perfecte excuus

Als je vroeger op een saai verjaardagsfeestje was, voldeed een ‘sorry, ik moet op m’n zusje passen’ prima om vroegtijdig te vertrekken. En als je naar een feest wilde maar je ouders niet helemaal overtuigd waren, hielp het altijd als je beloofde je zusje mee te nemen.

8. Ze dwong je verantwoordelijkheid te nemen

Of je het nou leuk vindt of niet; af en toe moest je gewoon op je zusje passen. Dat zorgde ervoor dat je al vroeg leerde wat het betekent om je verantwoordelijkheid te nemen. Je vond het vroeger misschien vervelend dat je ouders je daarvoor lieten opdraaien, maar het heeft ervoor gezorgd dat je je al op jonge leeftijd volwassen gedroeg. Daar heb je later in het leven nog heel veel aan gehad.

9. Jullie hebben een geheimtaal

Er is niemand die jullie codewoorden en inside jokes begrijpt. Ook al vond je elkaar vroeger soms stomvervelend, de speciale band die jullie delen is ongeëvenaard.

Dus als je het idee hebt dat je te weinig tegen je zusje zegt dat je van haar houdt… dít is je clue om het haar te vertellen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elite Daily. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien