Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Jennifer Hoffman: "Als vrouw van in de dertig mag je niet zomaar wat aanklooien"

Ze begon op haar zeventiende met acteren, sindsdien is dat wat Jennifer Hoffman (37) het liefste doet. Maar vanwaar toch die interesse in haar privéleven? Een gesprek over vrijheidsdrang, keuzes maken en privacy. “Soms zou ik wel wat meer van Patty Brard willen hebben. Lijkt me heerlijk.”

Ben jij veeleisend voor jezelf?
“Ja. Maar dat is ook wel een beetje de tijd waarin we leven, denk ik. Alsof er een perfect leven bestaat, dat we allemaal zouden moeten hebben.” En bestaat dat volgens jou? “Nee, maar er is nog steeds wel een soort race aan de gang. Op de social media, in de schijn die we onderling soms ophouden naar elkaar. Als vrouw van in de dertig is dat niet altijd makkelijk, je kunt niet meer zomaar wat aanklooien.” Geldt dat ook voor jou nu? “Ik ben een enorme twijfelkont en heel slecht in keuzes maken. Dan ligt alles meteen zo vast. Ik vind het al vervelend om te moeten zeggen wat mijn lievelingskleur is.” Dan, zachtjes: “’Jennifer Hoffman vindt keuzes maken heftig.’ Ik zie de kop op NU.nl al voor me.Begrijp je wat ik bedoel?”

Er is opvallend veel interesse voor jouw privéleven. Voor je relatie, je ex, je kinderwens. Alsof je constant wordt afgerekend op persoonlijke kanten van al dan niet ‘vrouw’ zijn.
“Dat word ik ook. Ik was afgelopen zomer een maand in Los Angeles bij een vriendin, en met haar heb ik het er veel over gehad. In Nederland is als vrouw de maat hoe oud je bent en of je een relatie hebt. En als je geen kinderen hebt, waaróm dan niet? In LA vroeg niemand dat. Ik voelde me daar vrij en verlost van die box waar ik de hele dag in word gestopt.”

Advertentie

Omdat we een sterke moederschapscultuur hebben in de beeldvorming over vrouwen?
“Dat vind ik heel erg truttig. Ja, ik ben 37 en heb nog geen kinderen. En merk dat ik daardoor toch niet ‘meedoe’. Omdat ik niet makkelijk te plaatsen ben. Daarvan raken mensen in paniek. Waarom? Ik probeer me altijd af te vragen of ik keuzes maak voor mezelf, of omdat anderen daar gelukkiger van worden. Ik kan niet vooruitdenken. Daarom vind ik het zo moeilijk om ja te zeggen tegen een theaterrol. Geen idee wat ik over anderhalf jaar doe!”

Misschien draait het om het dertigers-dilemma?
“Dat kan. Ik kan me voorstellen dat het prettig is om die race af te sluiten. Daarom reis ik zo graag.”

Ook omdat niemand je in het buitenland kent?
“Dat ook. Niet dat ik nou zo bekend ben, maar als ik ergens anoniem ben, kan ik wel heel boeverig worden. In Nederland maken we ons zo druk over de mening van de buren.” Bloedserieus: “Dus op reis sta ik dronken op een bar te dansen.” Lachend: “Nee, hoor! Maar ik let thuis wél beter op wat ik doe en zeg. Soms zou ik wat meer van Patty Brard willen hebben, of van Katja Schuurman. Overal wat meer schijt aan hebben. Ik vind het heerlijk om naar die vrouwen te kijken, maar
ik kan het niet.”

MEER JENNIFER?
Je leest het hele interview in Libelle 5, vrijdag 19 januari in de winkel. Jennifer is momenteel te zien in Zomer in Zeeland (elke maandag om 20.30 uur op SBS6) en Luizenmoeder (elke zondag om 20.25 uur op NPO 3.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Interview: Liesbeth Smit. Beeld: Sanne Tulp.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Art over nieuw seizoen 'Rooijakkers over de vloer': "Leuk dat Geraldine weer verliefd is"

Art Rooijakkers (44) heeft momenteel een van de beste banen van Nederland. Voor hem geen dagen vol Zoom-calls en werken op afstand, maar op pad om een kijkje te nemen in het leven van bekend Nederland. Woensdagavond start het derde seizoen van Rooijakkers over de vloer.

Corona of niet, BN’ers geven Art Rooijakkers nog steeds graag een kijkje in hun leven. In dit seizoen gaat Art onder andere op bezoek bij Geraldine Kemper, Danny Vera, Bilal Wahib en Stefano Keizers. Hoe was dat in deze tijd? Even bellen met Art!

Advertentie

Hoe gaat het met je?
“Het gaat goed! Ik ben het net als iedereen hartstikke beu, maar ik heb weinig te klagen. Ik ben nog niet ziek geweest en in mijn omgeving is ook niemand ernstig ziek geweest. Ik heb werk waarvoor ik de deur uit mag en ben niet, zoals vrienden zichzelf noemen, ‘een zoombie’ en mijn dochters zijn gezond en klaar om naar de basisschool te gaan. Dus het gaat eigenlijk gewoon goed.”

Woensdag start een nieuw seizoen Rooijakkers over de vloer. Hoe was het om dit seizoen in coronatijd te maken?
“In de gesprekken merkte ik dat thuis voor iedereen belangrijker is geworden. Het was bijzonder om te zien dat gasten daardoor openhartiger zijn. Misschien doordat ze thuis meer op hun gemak waren en misschien speelt het ook mee dat mensen het programma na twee seizoenen wat beter kennen. Ze weten wat ze kunnen verwachten en willen daardoor ook wel graag meedoen. Als die trend zich voortzet dan zitten we in seizoen zes bij Máxima en Willem en in seizoen acht bij Bruce Springsteen, haha! Die staat nog wel op mijn lijstje, ja. Of Kim en Kanye, maar die zijn nu helaas uit elkaar. Daar was ik wel benieuwd naar.”

Wie heeft jou dit seizoen het meest verrast?
“Dat is als kiezen tussen mijn twee dochters. Dat kan toch niet? Ik vond het wel heel tof dat ik bij Bilal Wahib ben geweest. Een jongen die zo ontwapenend is dat hij je hart steelt. Hij is nog hartstikke jong, maar heeft al zoveel bereikt. Een Gouden Kalf, een rol in Mocro Maffia, een grote hit met Tigers en een award winnen in Berlijn. Bilal is op weg om de grootste acteur van ons land te worden. Ik denk dat ik over tien jaar kan zeggen dat ik nog thuis ben geweest bij ‘die jongen die nu in die Hollywood-serie speelt’. Maar daarnaast was het óók fantastisch om van Geraldine Kemper te horen dat ze weer verliefd is. Dat is natuurlijk hartstikke leuk!”

Wat is in alle seizoen de mooiste plek waar je bent geweest?
“Ik kijk eigenlijk niet zo naar de huizen waar ik kom, meer naar wat het huis zegt over mijn gasten. Het was heel bijzonder dat ik vorig jaar binnen mocht kijken bij Hugo de Jonge en zijn gezin. Toen zaten we al middenin deze pandemie. Ik ontmoette ook zijn vrouw en kinderen en als groot muziekfan vind ik het dan leuk dat daar in huis ook een gitaar staat. Ik vond het ook fantastisch om voor dit seizoen bij Danny Vera langs te gaan, die een huis vól gitaren heeft en voor ons nummers van Elvis en Bruce Springsteen speelde. In deze tijd zonder live-optredens raakte me dat wel.”

Heb jij zelf graag mensen over de vloer of ben je thuis liever alleen?
“Ik vind het wel fijn om mensen over de vloer te hebben of bij mensen over de vloer te zijn.  We wonen in de stad, dus ik ging vaak ergens eten met vrienden. Nu ben ik de tijd samen thuis ook wel wat meer gaan waarderen. Die lange avonden met vrienden aan tafel mis ik door de avondklok wel.”

Wat zou jij snel verstoppen als er nu een cameraploeg voor de deur zou staan?
“Ik laat de post altijd overal slingeren. Die zou ik wel even snel aan de kant leggen. Je ziet in mijn huis wel duidelijk dat er kinderen wonen, dus er valt genoeg te zien. Maar die tekeningen van mijn dochters zou ik dan misschien stiekem ook wel even naar voren schuiven om te kunnen laten zien wat ze al maken.”

‘Rooijakkers over de vloer’ is vanaf 3 maart elke woensdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Fotografie: Petronellanitta, Styling: Hanna Suurland.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Jammer! Na vandaag is het weer even gedaan met het lenteweer...

De afgelopen dagen hebben we kunnen genieten van heerlijk lenteweer, maar helaas is het vanaf morgen alweer gedaan met de pret: het zonnetje en de aangename temperaturen maken namelijk plaats voor bewolking, regen én flinke kou.

Dit betekent dat we na vandaag weer afscheid moeten nemen van het lenteweer…

Advertentie

Flinke omslag

Op sommige plekken is het vandaag nog heerlijk vertoeven. In het midden en zuidoosten van het land liggen de temperaturen tussen de 15 en 17 graden. Aan de westkust en rond de Waddeneilanden is dat een heel ander verhaal: in sommige gebieden hangt namelijk dikke mist en blijft het kwik steken rond de 6 graden. Morgen vindt er overal in het land een omslag plaats: “Het is bewolkt, er valt een beetje regen en de temperatuur daalt”,  zo vertelt meteoroloog William Huizinga van Buienradar. “Het wordt landelijk gemiddeld nog maar een graad of 6, dus weg lentegevoel.”

Geen zonnige vooruitzichten

De dagen daarna is het gelukkig wel droog en laat het zonnetje zich af en toe nog zien. Maar de temperaturen blijven helaas hangen rond de 6 of 7 graden, wat natuurlijk niet heel warm is. Ook ’s nachts gaan we het flink kouder krijgen dan de afgelopen nacht. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het zelfs vriezen in het hele land. In de oostelijke helft is de vorst matig, wat betekent dat het ongeveer  5 tot 6 graden ónder nul wordt.  Helaas is het ook zondag erg bewolkt en zijn de vooruitzichten voor volgende week allesbehalve zonnig. Lekker lenteweer kunnen we dus voorlopig op onze buik schrijven. Al is dat volgens Huizinga niet zo gek: maart roert immers zijn staart.

Gelukkig kun je de lente alvast wel een beetje in huis halen met dé bloementrend van dit voorjaar: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Aan deze 5 signalen van je huid, herken je vitamine D-tekort

Meestal speelt vitamine D-tekort op in de winter. Nu we grotendeels thuis zitten, kan het zijn dat je hier langer last van hebt. Zeker als je geen tuin of balkon hebt, kan het zijn dat je te weinig daglicht krijgt om vitamine D aan te maken. 

Vitamine D is belangrijk voor de hele gezondheid en het welzijn. Sommige experts zeggen zelfs dat het je kan wapenen tegen coronaklachten. Je hebt het echter ook nodig voor een gezonde, stralende huid. Om zeker te weten dat je genoeg zonlicht krijgt, moet je dagelijks tussen 11 uur ’s ochtends en 15 uur ’s middags een kwartier tot een half uur zonlicht vangen op je hoofd en handen. Lukt dat niet? Niet getreurd, het betekent niet automatisch dat je te weinig zonlicht vangt als je na 16 uur pas de deur uitgaat. Je moet dan alleen langer buiten zijn om genoeg vitamine D te vangen.

Advertentie

Dat kan moeilijk te peilen zijn. Wanneer zit je nou goed en wanneer krijg je echt niet voldoende vitamine D? Volgens dermatologen zijn er vijf signalen waaraan je een vitamine D-tekort aan je huid kunt aflezen.

1. Een doffe huid

Zoals alle organen heeft ook de huid – ons grootste en zwaarste orgaan – vitamine D nodig om goed te functioneren. Als je huid grauw oogt of minder stevig en soepel voelt, kan er sprake zijn van een tekort. Dat geldt ook als je last hebt van donkere kringen onder de ogen. De huid heeft vitamine D nodig om zichzelf te herstellen.

2. Puistjes

Vitamine D kan het aantal ontstekingen van de huid verkleinen. Door een tekort kun je meer last hebben van acne of rosacea. Omdat de vitamine daarnaast invloed heeft op het reactievermogen van je bloedsuiker, kan het ook ontstekingen op die manier beïnvloeden.

3. Fijne lijntjes

Vitamine D werkt als een antioxidant, wat betekent dat het ook vecht tegen fijne lijntjes en rimpels. De vitamine gaat de strijd aan met vrije radicalen die de lijntjes kunnen veroorzaken. Een tekort zorgt er niet alleen voor dat aanwezige rimpels dieper en zichtbaarder worden, maar nieuwe lijntjes ook sneller ontwikkelen.

4. Droge huid

Een droge, jeukende huid is een veelzeggend teken van een droge huid. Die manifesteert zich vooral op de wangen, kin en het voorhoofd. In extreme gevallen kunnen mensen met een tekort zelfs eczeem ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen met eczeem gebaat zijn bij vitamine D – of ze die nou halen uit zonlicht of een supplement.

5. Zweten

Een van de eerste tekenen van een vitamine D-tekort is overmatig zweten. Je zweet dan over het lichaam, inclusief je gezicht. Die kan daar droog en geïrriteerd door raken en tegelijkertijd de kans op puistjes vergroten. Wat extra vitamine D kan dan helpen.

De snelste manier om vitamine D aan te vullen is met supplementen. Daarnaast bestaan er serums waaraan vitamine D is toegevoegd, zodat je huid direct de voordelen daarvan ondervindt.

Pien & Juul gingen eerder de vitamine D-challenge aan: zo krijg je er genoeg van binnen.

Bron: Red. Beeld: iStock.

vitamine d-tekort

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Partij Kiezen met Libelle: het fotoalbum van Gert-Jan Segers (CU)

Op 17 maart mogen we weer stemmen. Om in de sfeer te komen, geven we je de komende tijd een beeld van de mens áchter de politicus. Deze keer: Gert-Jan Segers (51, ChristenUnie).

We kennen Gert-Jan Segers allemaal als politicus, maar wie is hij als mens? Hoe was zijn jeugd, wie zijn zijn dierbaren? Libelle zocht het voor je uit.

Advertentie

5 feitjes over Gert-Jan Segers

Opleiding: Politicologie, Internationale Betrekkingen
Favoriete serie: The Crown
Sportclub: PSV
Vakantieland: Italië
Boek: Bidden wij voor Owen Meany van John Irving

Fotoalbum

Gert-Jan houdt van dromen. Toen hij klein was, maakte de politicus grote verhalen in zijn hoofd. Op zijn rapport stond altijd: ‘niet te veel dromen Gert-Jan!’. Het dromen heeft hij naar eigen zeggen doorgegeven aan zijn oudste kind.

politicus - Gert-Jan klein

Zijn vader was zijn alles. Gert-Jan was 21 toen zijn vader overleed aan een hartstilstand. “Heel lang was zijn graf de enige plek waar ik huilde.”

politicus - GJ met vader

In zijn studententijd maakte de politicus graag cabaret. “We deden de actualiteit na, maakten persiflages van typetjes, bespraken wereldproblemen en gooiden heilige huisjes om. Leuk om te zien dat mijn dochters ook graag zingen en theater spelen.”

politicus - gj cabaret

Zijn dochters en vrouw Rianne staan altijd klaar voor Gert-Jan. “Tijdens een reis door West-Afrika werden Rianne en ik geraakt door de positie van kleine kerken in islamitische landen. Toen de vraag kwam of we in Egypte wilden helpen, zijn we gegaan.” Het gezin heeft daar uiteindelijk zeven jaar gewoond.

politicus - Egypte

Dat is niet het enige land waar ‘de Segers’ hebben gewoond. In 2007 kreeg Gert-Jan de kans om Internationale Betrekkingen in Amerika te gaan studeren. Ook zijn dochters Anne, Eline en Nora mochten mee. Naar eigen zeggen hebben ze daar goede vriendschappen gesloten.

Gert-Jan leerde Rianne in 1991 kennen, zes jaar later trouwden ze. Ze zijn nog wel even uit elkaar geweest vanwege kerkelijke verschillen. Het huwelijk vond plaats vlak na de Elfstedentocht, dus voor de foto doet hij haar de schaatsen onder.

In zijn vrije tijd gaat Gert-Jan graag met zijn broers en neef naar een wedstrijd van PSV. “Als kind kende ik de opstellingen uit mijn hoofd, nu ga ik twee keer per jaar. Ik ben voor PSV maar als Ajax in de Champions League speelt, kan ik ook juichen voor Ajax.”

Rianne en de kinderen zijn niet de enige vrouwen in zijn leven. Zijn maatje is Carola Schouten. “Er is niemand binnen de ChristenUnie met wie ik zo makkelijk ruzie kan maken en me tegelijkertijd zo verbonden voel. Ik vertrouw haar voor honderd procent.”

De fractie van de ChristenUnie bestaat uit veel verschillende soorten mensen. Ze zijn niet per se bevriend met elkaar, maar het zijn wel kameraden die elkaar vertrouwen en helpen.

Hoewel hij veel tijd besteedt aan zijn werk, maakt hij graag tijd vrij voor zijn kinderen. Hier zie je hem op de foto met zijn oudste dochter, Anne. Met haar heeft hij een sterke band.

Ook met Mark Rutte heeft Gert-Jan een goede band. “Met mijn moeder was ik naar de Matthäus Passion in Leiden en na afloop had ze een arm nodig; Rutte stond in de buurt en zag dat.” Hij zag het niet alleen, hij hielp de moeder van de politicus meteen.

Partij Kiezen met Libelle… Columniste Ebru Umar legde de politicus de vragen voor. Wordt het ja? Of wordt het nee? De pingpongbatjes geven het antwoord.

Doe de Libelle Kieswijzer.


Tekst: Ebru Umar. Beeld: Eljee Bergwerff en eigen foto’s.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien