Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Jochem van Gelder openhartig over financiële gevolgen carrièreswitch

Sinds vorig jaar is Jochem van Gelder weg bij SBS en werkt hij als ondernemer. Niet geheel vrijwillig, want zijn contract werd niet verlengd. Maar toch is de presentator blij met zijn carrièreswitch.

Inmiddels werkt Jochem als ondernemer en heeft hij verschillende opdrachtgevers. “Ik geniet met volle teugen. Ik kan weer allerlei andere leuke dingen doen”, zegt hij maandag in Koffietijd.

Advertentie

Financiële gevolgen
Toch is zijn nieuwe leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zijn nieuwe levenswijze heeft namelijk wel financiële gevolgen. Waar hij eerst gewoon netjes iedere maand betaald kreeg, omdat hij in loondienst was, kan hij het zich nu niet meer permitteren om stil te zitten.

Als de presentator namelijk even niets doet, krijgt hij geen geld. Daarom is hij altijd bezig. “Ik kan niet op de bank gaan liggen, dan gebeurt er niets”, zegt hij. “Je moet er op uit. Je moet je programma’s zo goed mogelijk voorbereiden en dingen bedenken. Ik zit bij producenten en omroepen om mijn programma’s te pitchen.”

Geen contract meer
Jochem werkte sinds 2012 bij SBS, waar hij programma’s als Bonje met de buren en Het beste idee van Nederland presenteerde. Vorig jaar werd zijn contract niet verlengd en besloot hij ondernemer te worden. Sindsdien werkt hij onder andere voor Omroep Gelderland. Ook maakt hij op RTL4 het programma Later als ik groot ben.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Koffietijd. Beeld: ANP

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien