Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Jochem van Gelder: “Wie is de mol? Is de reden geweest dat ik werd ontslagen”

Toen Jochem van Gelder 2 jaar geleden meedeed aan het populaire programma ‘Wie is de mol?’ kreeg hij kort daarna een telefoontje van zijn toenmalige werkgever SBS6: de presentator was ontslagen.

In een interview met het AD legt van Gelder uit waarom zijn deelname aan ‘Wie is de Mol?’ ook meteen het einde betekende van zijn carrière als presentator bij SBS6.

Advertentie

Programma’s geweigerd
Op het moment dat hij mee deed aan ‘Wie is de Mol?’ stond hij nog onder contract bij SBS6. De presentator had in 2016 maar liefst 3 keer geweigerd om een programma te gaan maken voor SBS6, waaronder ‘Reunited’. “Daarvoor zou ik lang naar het buitenland moeten. Dat heb ik in het verleden veel moeten doen en dat wilde ik echt niet meer”, zo vertelt hij.

Begrip voor besluit
Desondanks besloot hij wel mee te doen aan ‘Wie is de mol?’ dat destijds werd opgenomen in de Verenigde Staten. “Toen dat bekend werd, belde Talpa meteen. ‘Bij ons weiger je en nu ga je wel dit in Amerika doen?’ Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest was voor De Mol de druppel.” Toch keek van Gelder niet gek op van het besluit van De Mol. “Vanuit zijn perspectief begrijp ik het ook wel. Als alle presentatoren zo moeilijk zouden gaan doen als ik, schiet dat ook niet op.”

Verder als ZZP’er
Na zijn vertrek bij SBS is van Gelder verder gegaan als ZZP’er, iets wat hem prima bevalt. Hij werkt onder meer voor RTL 4, RTL 5 en Omroep Gelderland. “Dat vind ik te gek, echt. Ik zie het zo: óf je speelt op het hoofdpodium triangel, dat deed ik bij SBS. Óf je speelt een podium lager en maakt je eigen muziek. Mijn eigen programma’s, daar is bij Omroep Gelderland ruimte voor. Dat geef me meer voldoening.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: ANP

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien