Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Jonge vrouw steelt puppy van buren en wil niet zeggen waar-ie is

De 19-jarige Shannagh Cookson uit Manchester heeft wel een heel bijzondere daad op haar geweten. Ze stal namelijk eind september de hond van haar buurman en verstopte het dier. Ook tegen de politie wil ze niet zeggen waar de cockerspaniël is.

In een video is de actie van Shannagh vastgelegd. De bewakingscamera van hondeneigenaar James Daniels registreerde hoe de vrouw over het tuinhek klom met een draagbare bench waar puppy Penny in zou zitten.

Advertentie

Boete voor stelen hond
De jonge vrouw moet een boete van 600 pond (700 euro) betalen, omdat ze weigert te zeggen waar de puppy is. Ook is ze veroordeeld voor een taakstraf van 150 uur.

De moeder van Shannagh vertelt aan Britse media dat haar dochter zich ernstige zorgen maakte over de gezondheid van de puppy. Ze zou sterke vermoedens hebben dat het hondje werd mishandeld. Shannagh zou de dierenbescherming hebben gebeld, maar omdat ze in de wachtrij werd gezet, ging ze zelf maar over tot actie.

Ontkent mishandeling
Eigenaar James ontkent dat hij Penny mishandelde. “Ik wil gewoon mijn hond terug. Het is zo harteloos”, zegt hij. Ook zegt hij dat zijn kleine kinderen getraumatiseerd zijn door het incident.

Wie er gelijk heeft, is onduidelijk. Ook is nog steeds niet bekend waar de hond is.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien