Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Jongetje (2) moet vliegtuig verlaten nadat hij mondkapje afdoet voor een snack

Flink wat commotie om een situatie die zich dit weekend voordeed in een vliegtuig bij Florida. Een moeder en haar 2-jarige zoontje werden uit het vliegtuig gestuurd omdat het jongetje zijn mondkapje kort afdeed.

De 34-jarige Jodi Degyansky kan het nog moeilijk geloven, maar het is toch echt gebeurd: het vliegtuig dat al was vertrokken bij de gate, keerde terug om haar en haar zoontje eruit te zetten. En dat allemaal omdat het jongetje even zijn mondkapje afdeed om iets te eten.

Advertentie

Mondkapjesplicht

Kinderen van 2 jaar en ouder moeten volgens de luchtvaartmaatschappij een mondkapje dragen in het vliegtuig. Moeder Jodi vertelt hoe moeilijk het was om dat bij haar zoontje voor elkaar te krijgen: “We proberen hem eraan te laten wennen. Mijn kind is echt 2 weken geleden 2 jaar geworden. Ik snap dat je ergens de grens moet trekken, maar een beetje compassie met ieders individuele omstandigheden zou fijn zijn.”

Vernederend

Compassie, dat had het vliegtuigpersoneel niet, vertelt Jodi. Ze ging de discussie aan met het personeel, maar dat mocht niet baten. Ook al had haar zoontje zijn mondkapje inmiddels weer opgezet, toch moesten zij het vliegtuig verlaten. Dat vond Jodi naar eigen zeggen erg vernederend.

Klacht

Ook kon de vliegtuigmaatschappij geen nieuwe vlucht voor moeder en zoon boeken. Jodi deed dit daarom maar bij een andere maatschappij, wat haar 600 dollar kostte. Ze heeft inmiddels een klacht ingediend bij de luchtvaartmaatschappij. Die hebben haar beloofd om contact op te nemen en te onderzoeken wat er precies is misgegaan.

Dit herbruikbare mondkapje maak je zelf binnen 10 minuten

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Telegraaf. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien