Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Juffen vliegen met lieve brief over Cito toets aan achtste groepers het internet over

Het is een spannende week voor veel leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs. De beroemde Cito toets staat namelijk voor de deur.

Zenuwen
En dat is best heel spannend. Want hoewel het schooladvies vaak bepalend is naar welke middelbare school een kind toe kan of mag, telt deze eindtoets ook mee. Twee juffen uit Vianen hoopten de zenuwen van hun leerlingen een beetje weg te nemen door ze afgelopen week een lieve brief mee naar huis te geven.

Advertentie

Hoe dan ook trots
“Lieve topper uit groep 8”, begint de brief. “Dinsdag 16 en woensdag 17 april ga je de Cito eindtoets maken. We hebben de afgelopen periode met elkaar keihard gewerkt en weten dat je er klaar voor bent. We weten dat je dit zo goed mogelijk gaat doen.”

Trots
“Vaak genoeg hebben we je ook verteld dat de Cito toets niet laat zien wat jou zo speciaal en uniek maakt. De Cito toets laat niet zien wat jij ons het afgelopen jaar hebt laten zien. Dat je andere kinderen kan helpen als dat nodig is. Of dat je beter voor jezelf hebt leren opkomen”, gaat de brief verder. “De resultaten zeggen ons dus wel iets, maar zeker niet alles. Wij zijn hoe dan ook trots op je”, sluiten juf Marjan en juf Anne hun boodschap af.

Tranen in mijn ogen
Moeder Agnes besloot de brief die haar dochter Sterre mee naar huis kreeg op Facebook te delen. “Tranen in mijn ogen als Sterre deze brief over de Cito voorleest. Blij met twee lieve juffen die op deze manier de spanning bij haar hopelijk een beetje wegnemen”, schrijft ze. Ondertussen vliegt de brief het internet over.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Facebook. Beeld: iStock 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien