Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Met de trein reizen wordt volgend jaar wéér duurder

Pak je regelmatig de trein? Dan ga je dit volgend jaar voelen in je portemonnee. Zeker als je tweede klas reist.
De Nederlandse Spoorwegen gooien de prijzen namelijk omhoog. We gaan gemiddeld 1,2 procent meer betalen voor enkele reizen en retours. Of je nu een ov-chipkaart hebt, een e-ticket koopt of een los kaartje op het station aanschaft – dat sowieso 1 euro duurder is.

Vriendinnen Grada en Marianne ontdekken speciaal voor Libelle het gezellige Den Bosch. Bekijk bovenstaande vlog!

1e klas wordt gespaard

Advertentie

Waarom de NS hun prijskaartje zo omhoog schroeven? Door de inflatiecorrectie, zo leggen ze uit op de site. En om de verhoogde kosten van het spoorgebruik te compenseren. Opvallend is dat ze die kosten enkel gaan verhalen op 2e klas-reizigers. De 1e klas gaat er bijna niets van merken. Dit om het reizen met de 1e klas aantrekkelijker te maken.

Geen verplicht minimaal saldo meer

Wél goed nieuws, is dat de NS een verplicht saldo op je ov-chipkaart gaat afschaffen. Abonnementhouders moeten nu minimaal 10 euro op hun kaart hebben staan om te kunnen reizen met de trein, en reizigers zonder abonnement 20 euro. En dat is behoorlijk zuur, als je doordat je nog even op moest laden je trein mist. Dat is vanaf volgende zomer dus verleden tijd: dan krijg je achter een rekening die wordt afgeschreven.

Dan maar de auto?

Voor deze nieuwe regeling dien je wel weer een nieuwe ov-chipkaart aan te vragen, die 10 euro kost. Met de auto reizen zou bijna aantrekkelijker én voordeliger worden, waarschuwen reizigersorganisaties. Al blijft de trein nog altijd beter voor het milieu.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NS, Metronieuws. Beeld: ANP

BEKIJK OOK:

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien