Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Als iets kapot gaat, gooi je het weg. Toch?

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Af en toe tuimel ik zelf ook in de valkuilen waar ik anderen voor probeer te behoeden. Zo heb ik een bakje met oorbellen. Daar zat een mooi paar in dat mijn dochter voor me meenam uit Berlijn. Helaas gingen ze na een tijdje kapot. Ik bewaarde ze, omdat ze me dierbaar waren. Ik wilde ze laten maken. Dat kwam er maar niet van. En elke keer staarden ze me verwijtend aan als ik een ander paar in deed. Dus deed ik ze in mijn portemonnee, met het idee langs een winkel te gaan om te vragen of ze gemaakt konden worden. Ook dat duurde een tijd. En steeds als ik mijn portemonnee opendeed, staarden ze me aan. Die oorbellen werden het symbool voor alles waar ik niet aan toe kwam.

Advertentie

Onbenulligheden
Waarom ik dit onbenullige voorval vertel? Omdat het illustreert hoe zelfs het kleinste beetje rommel invloed op je kan hebben. Het overkomt ons allemaal. Denk bijvoorbeeld eens aan die oude printer die het nog wel doet, maar die je een jaar geleden vervangen hebt. Weggooien is zonde, dus staat hij nu werkloos onder het tafeltje waar de nieuwe op staat. Alle te grote/kleine kleren in je kast… Een kelder/berging/zolder vol oude troep die al tijden uitgezocht moet worden… Moet ik nog meer opnoemen?

Losse eindjes
Alle ‘losse eindjes’ in een huishouden kosten energie. Dat is zonde. En niet nodig. Pak pen en papier, loop door het huis en noteer al dit soort klusjes. Schrijf de oplossing er daarna achter: naar Leger des Heils (kleren), naar kringloopwinkel (printer), bij winkel inleveren (strijkijzer).

Hoe het met de oorbellen is afgelopen? In de winkel bleken ze niet gemaakt te kunnen worden. Ze hebben daarna nog een paar dagen in mijn portemonnee gezeten en toen heb ik ze weggegooid… Een opluchting!

caroline_griep Meer tips van Caroline? Je vindt ze op haar eigen site en op haar Facebookpagina.

Portretfoto: Suzanne Liem

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien