Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Kijkers verbijsterd over "ondankbare Karin" in 'Uitstel van executie'

Kijkers wisten niet wat ze zagen toen ze Karin in het televisieprogramma ‘Uitstel van executie’ wel héél eerlijk zagen vertellen over de verdiensten van het klusteam. 

In het RTL4-programma helpt presentator Martijn Krabbé samen met een makelaar, een bouwkundige en een budgetcoach te voorkomen dat huizen van mensen worden verkocht op een veiling. Vaak hebben de bewoners hoge schulden en zijn ze gedwongen om hun huis te verkopen. Zo ook bij Karin.

Advertentie

Gescheiden 
Ruim twaalf jaar geleden kocht ze een ruime woning in Rotterdam. Enige tijd later ontmoet ze Erik, met wie ze gaat samenwonen en drie dochters krijgt. Erik is handig en begint met het verbouwen van het huis, maar daarmee komt de relatie wel onder hele hoge druk te staan. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verliest Karin ook haar baan. Dan loopt het huwelijk stuk. Ze woont nu samen met haar kinderen in een onafgemaakt huis dat ze niet meer kan betalen.

Opgeknapt
Het klusteam kwam met spoed de boel oplappen, maar uit haar lauwe reactie leek het allemaal niet erg naar Karins zin. Als ze samen met Martijn een rondje door de woning maakt is ze niet heel enthousiast over de aanpassingen. Bij de prachtige badkamer zegt ze bijvoorbeeld: “Ja het is een nette douche. Voor mij hadden de tegels iets lichter mogen zijn, zodat ‘ie wat groter oogt. Maar het is gewoon een okay douche. Ik denk dat de meesten er heel blij mee zouden zijn, maar het is niet mijn persoonlijke smaak.”

Twitter
Ach Karin… Dat mag natuurlijk niet van de kijkers. Die zijn namelijk van mening dat je altijd vreugde en dankbaarheid moet uiten, ook al voel je het niet. En dus ontstond er een stroom aan reacties op Twitter.

Het bracht zelfs bij sommigen direct die andere ondankbare vrouw in herinnering…

Funda 
De uitkomst? Het huis van Karin werd niet verkocht voor de prijs die in het programma werd genoemd. Het staat zelfs nog steeds te koop op Funda. Dat konden de kijkers wel begrijpen.

Reacties
Wel even kleine kanttekening bij bovenstaande: het huwelijk van de arme vrouw is net geklapt, ze moet voor haar drie dochters zorgen terwijl ze twee hypotheken heeft en een lening die ze niet kan betalen. Bovendien zegt ze ook nog: “Hiervoor was het nog veel en veel erger. Ik ben al heel blij met wat iedereen verzet en gedaan heeft. Daar ben ik ze echt superdankbaar voor. In mijn eentje had ik het niet kunnen trekken en niet kunnen redden. Zeker niet.” Ze staat bovendien waarschijnlijk voor het eerst van haar leven voor een camera en dan op zo’n dieptepunt. Misschien zijn de reacties dus wel een kleine beetje té hard?

Oordeel zelf, hier kun je de hele aflevering terugkijken:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien