Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zó zorg je dat je kroost zich uren in de auto vermaakt zonder elektronische apparaten

Zie je op tegen de lange autorit naar je vakantiebestemming met je kroost achterin? Geen nood! Met deze tips blijven ze de hele rit lief en zoet, zonder iPad of PSP!

Het verrassingskoffertje
Door van tevoren een verrassingskoffertje met kleine cadeautjes in te pakken houd je de kleintjes een hele autorit zoet. Niet alleen hebben ze iets om naar uit te kijken. Ook kunnen ze zichzelf na het uitpakken vermaken met de kleinigheidjes. Ideaal!

Advertentie

Speelfolie
Neem een rol aluminiumfolie mee als ‘klei’. Werkt net zo goed als echte klei met als pluspunt dat de auto niet onder de rommel komt te zitten. Frommel een huisdier, kasteel of auto!

Reisfotoboek
Vertrouw je je kleintjes nog geen digitale camera toe? Koop een wegwerpcamera en laat ze de heenreis vastleggen. Een leuke bezigheid voor hen én een leuke herinnering voor jou! Wie weet zitten er wel wat pareltjes tussen voor in het vakantieplakboek.

Persoonlijke voorlees-cd
Geen zin om voor te lezen? Koop een audioboek en ze zijn weer even zoet. Vinden de kleintjes het toch fijner om jouw stem te horen? Neem van tevoren zelf een voorleesverhaaltje op. Zo horen ze toch jouw stem en kun jij even lekker je ogen dicht doen.

Stoelzakken
Een grote tas met speelgoed voor in de auto is leuk voor de kids maar voor jou niet altijd even praktisch. Koop stoelzakken voor je kleintjes om chaos in je auto te voorkomen en vul deze met speelgoed. Zo kunnen je kinderen zelf bij hun speelgoed en voorkom je dat jij de hele reis bezig bent met het doorgeven van knuffeltjes en barbiepoppen. Win-winsituatie!

Raamstickers
Naar buiten kijken is leuk voor een minuut of twee, maar daarna zijn je kleintjes daar wellicht ook wel weer klaar mee. Koop daarom raamstickers zodat je kinderen de autoramen kunnen versieren. Zijn ze hier al snel op uitgekeken? Wie weet vinden ze raamstiften dan iets interessanter. De kunstwerkjes die ze maken poets je zo weer weg met babydoekjes. Ziet je partner dat op de ramen tekenen toch niet zo zitten? Gebruik lege cd-hoesjes en maak hiervan ‘mini-whiteboards’. Dit zorgt voor net zo veel tekenplezier.

Vertrek ’s avonds
Als je ’s avonds vertrekt, pakken je kinderen in ieder geval de nacht mee. Dit scheelt al gauw een flink aantal uur aan het vermaken van de kleintjes. Bovendien raken ze zo niet helemaal uit hun slaapritme. Ben je niet in de gelegenheid om s’ nachts te rijden? Zorg dat je een aantal (thee)doeken bij je hebt zodat je de ramen af kunt schermen. Zo wordt de achterbank wat donkerder en kunnen de kindjes altijd slapen wanneer ze moe zijn. Helpt ook goed tegen naar binnen schijnende zon.

Bingo!
Spelletjes zijn leuk, maar qua formaat niet altijd even handig om mee te nemen. Je kunt ook een eigen binnenspel maken. Kwestie van een aantal bingokaarten printen en voorzien van (bijvoorbeeld) buitenlandse landcodes op de nummerplaten. Wie het eerst zijn hele kaart heeft afgevinkt wint! Prima vermaak voor het kroost en ook heel praktisch wat betreft ruimte in de auto.

Ik zie, ik zie…
Is het qua snelheid lastig om ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ met je kleintjes te spelen? Geef een kleine twist aan het spel en speel: ‘wie ziet de eerste..’. Wie ziet de eerste vrachtwagen? Auto uit Italië? Wielrenner? Paard in de wei?

Fijne vakantie!

Zelf moet je je natuurlijk ook kunnen vermaken in de auto. Met het Libelle Zomervakantieboek is die lange rit voorbij voor je het weet:

Libelle Zomervakantieboek
Libelle Zomervakantieboek
€9,95
Bekijk hier

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien