Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Kijkers 'Beau five days inside' geraakt door het aangrijpende verhaal van Anna

Voor zijn programma Beau five days inside kijkt Beau van Erven Dorens mee achter deuren die normaal gesproken voor iedereen gesloten blijven. Dit keer gaat hij op bezoek bij een revalidatiecentrum in Friesland.

In het revalidatiecentrum in het Friese Beetsterzwaag leeft Beau 5 dagen mee met de mensen die daar revalideren. Hij spreekt onder andere de 12-jarige Jasmijn, die is aangereden toen ze het zebrapad overstak.

Advertentie

Niet meer lopen
Jasmijn lag wekenlang in het ziekenhuis. “Met 50 kilometer per uur werd ik aan gereden”, vertelt het meisje. “En ik liep over het zebrapad, dus ik had voorrang.” Het was een heftig ongeluk. Daarna moest ze van ver komen. Ze kon niet meer praten en bewegen. Gelukkig kon ze al snel weer gewoon praten en leerde ze tijdens het revalideren ook weer te lopen. Stap voor stap gaat het steeds beter met haar.

Vlammen
Later in de aflevering brengt Beau een bezoekje aan Anna, die ernstige brandwonden opliep bij een gasexplosie bij haar in de snackbar. Ze herinnert de explosie in haar zaak nog als de dag van gisteren. “De gasflessen waren te warm, zonder dat ik het in de gaten had”, legt Anna uit. “Ik stak de oven aan en de slangen vlogen eraf omdat de druk te hoog was.” Er brak gelijk brand uit. Anna sprong over de balie en kroop naar de deur, maar de vlammen waren te hevig. “Ik zag het vel zo rollen.” Het lichaam van Anna is 40% verbrand. Ze werd eerst in het brandwondencentrum in Beverwijk een tijdje in coma gehouden. “Maar dan hoor je wel nog dingen, hoor. Je moet voorzichtig zijn wat je vertelt, als iemand in coma naast je ligt.”

Bewonderenswaardig
Kijkers zijn opnieuw diep geraakt door de belevenissen van Beau. “Heel indrukwekkend, hoe je gewone leven in één keer voorbij kan zijn”, schrijft een kijker op Twitter. Ze vinden het prachtig om te zien hoeveel vechtlust en positiviteit de mensen in het revalidatiecentrum hebben.  Ook hebben ze veel bewondering voor presentator Beau, die telkens weer met veel respect en liefde dit programma maakt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Beau five days inside, Twitter. Beeld: ANP

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien