Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kijkers 'De sleutel' erg geraakt door tranen van dakloze Sjaak

In het programma De sleutel helpt presentator Beau van Erven Dorens daklozen, door ze de sleutel van een woning te geven die ze zelf moeten gaan betalen.

In de aflevering van dinsdagavond geeft Beau de laatste huissleutel weg. De sleutel is voor de 54-jarige Sjaak, een bouwvakker die tot 2 jaar geleden met zijn gezin in een koophuis woonde. Na een heftig ongeluk verloor hij alles, waardoor hij nu in de Utrechtse nachtopvang slaapt.

Advertentie

Heftig ongeluk
Sjaak is nu 3 jaar dakloos. “Hoe kom je dakloos? Ja… dat gebeurt je. Dat is in een split second gebeurd. Je kan er geen flikker aan doen.” Gelijk daarna vraagt hij of ze even willen stoppen met filmen. Het wordt hem allemaal te veel. Later vertelt hij dat hij 4 jaar geleden door een ongeluk thuis kwam te zitten. Hij viel van een steiger 9 meter naar beneden. Door het ongeluk werd Sjaak depressief en begon steeds meer te drinken. Uiteindelijk verloor hij alles: zijn huis, zijn vrouw en zijn kinderen.

Sleutel
Elke ochtend om 5 uur staat hij op om naar zijn werk te gaan als kabelgraver. Toch krijgt hij het niet voor elkaar om een eigen huisje te huren of kopen. De hulp van Beau en z’n team komt dan ook als geroepen. Wanneer Beau Sjaak de sleutel overhandigt, rollen de tranen over z’n wangen. “Je meent het niet”, zegt Sjaak. Hij weet niet wat hij hoort. “Dan ben ik niet dakloos meer?”, vraagt hij.

Emoties
Ook de kijkers kunnen het thuis niet droog houden. Ze zijn erg geraakt door de emotionele Sjaak. Helemaal als hij gelijk het heft in eigen handen neemt en vertelt over z’n toekomst. “Nu kan ik mijn eigen bedrijfje beginnen”, zegt hij. De kijkers staan versteld en gunnen Sjaak een mooie toekomst. “Wat een triest verhaal van Sjaak! Wat fijn dat déze man geholpen wordt” en “Ik kan het bijna niet droog houden”, klinkt het niet voor niets op Twitter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De sleutel, Twitter. Beeld: ANP

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien