Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Kijkers 'De slimste mens' merken iets vreemds op in de studio

Spelshow De slimste mens is bijna toe aan de finaleweek. Maar voordat het zover is, maakte donderdag ex-K3’er Josje Huisman nog haar debuut. Samen met Marc de Hond en Gideon Samson streed ze voor een plekje in de volgende aflevering.

Zoals elke week vormde historicus Maarten van Rossem in zijn eentje de jury en lag de presentatie in handen van Philip Freriks. De 3 kandidaten moesten vragen oplossen, lijstjes maken, trefwoorden zoeken en verbanden leggen. 1,4 miljoen mensen in Nederland waren wel benieuwd hoe de BN’ers dat er vanaf zouden brengen. En daar werd dan ook volop over getwitterd.

Advertentie

Vreemde sfeer

Zelf legden de kijkers ook een verband en deden ze een speculatie: het samenspel tussen Marc, Gideon en Josje was namelijk volgens hen wel er-rug vreemd. ‘Het is net alsof de achter de schermen kandidaten ruzie hebben gehad’, klinkt het. Een ander denkt dat er een af ander slaapmiddel in de ruimte is gespoten en weer een ander vindt de sfeer alsof er iemand is overleden.

Verveelde Josje

Vooral over Josje wordt veel gesproken. Ze vinden haar een leuke verschijning, maar veel inspraak in de aflevering heeft ze niet. Ze staart voor zich uit, kijkt op haar horloge en beantwoordt weinig vragen. Het is dan ook Josje die eruit ligt aan het einde van de aflevering.

Finaleweek

Over Marc daarentegen waren de kijkers wel enthousiast. Tot hun grote blijdschap gaat Marc dan ook met een flinke voorsprong (430 seconden tegenover 210 van Gideon en 206 van Josje) verder in de competitie om de slimste mens van 2020 te worden. Chapeau!

Je kunt de aflevering online terugkijken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: NPO

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien