Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Kijkers eerste halve finale 'Songfestival' enorm verrast door de finalisten

Dinsdagavond was de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien. Het was weer een hele show en kijkers geven toe versteld te staan van de finalisten tot nu toe. 

Maar liefst 17 landen mochten tijdens de eerste voorronde hun act opvoeren. Slechts 10 landen mochten door naar de finale. De uitslag van de halve finale is gebaseerd op 50% jury-oordeel en de andere helft televoting.

Advertentie

Gek, gekker, het gekst
Kijkers waren niet heel enthousiast over de optredens van dinsdagavond. Sommigen noemen het zelfs een ‘kakelbonte kakafonie’. Het ene optreden was nog gekker en valser dan het andere. Er zaten wel een paar goede artiesten bij die een mooi en zuiver lied zongen, maar die mogen helaas niet door naar de finale. Zo balen veel kijkers dat bijvoorbeeld België niet door is naar de finale.

Vals
Kijkers staan dan ook versteld van de eerste groep finalisten. “Elk jaar toch weer die verbazing dat de bagger gewoon door is”, schrijft iemand op Twitter. Daar zijn de andere kijkers het wel mee eens. Ze snappen niet hoe landen door kunnen met een artiest die bijvoorbeeld vals zingt.

De eerste 10 landen die zaterdag in de finale staan:
1. Griekenland
2. Wit-Rusland
3. Servië
4. Cyprus
5. Estland
6. Tjsechië
7. Australië
8. IJsland
9. San Marino
10. Slovenië

Positief
Toch weten ze het ook van de positieve kant te bekijken, want hierdoor wordt het natuurlijk alleen maar makkelijker voor Duncan Laurence. “Duncan hoeft niks te vrezen van deze 10”, klinkt het dan ook op Twitter.

Nummer 16
Duncan is dit jaar de Nederlandse inzending en zal donderdag tijdens de tweede halve finale voor het eerst optreden. Hij mag als 16e zijn nummer Arcade zingen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien