Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Kijkers in tranen door aangrijpende laatste aflevering ‘Over mijn lijk’

In seizoen 8 van Over mijn lijk volgde Tim Hofman 5 jonge mensen met een ongeneeslijke ziekte. Donderdagavond blikte de presentator met deelnemers en hun dierbaren terug op de afgelopen tijd. Vooral het afscheid van de 32-jarige Lotte liet op de kijkers een diepe indruk achter. 

In deze laatste aflevering was te zien hoe een Tim onverwacht afscheid moest nemen van de 32-jarige Lotte, moeder van 2 jonge dochtertjes. Lotte leed aan baarmoederhalskanker en heeft gekozen voor euthansie. “Ik heb haar net aan de telefoon gehad en hebben we een heel intens gesprek gehad”, aldus de presentator. “Ze heeft me verteld dat ze hoopt eindelijk rust te vinden, maar weet niet precies hoe het eruit ziet.” Lotte overleed op 9 november 2019.

Advertentie

Daarnaast blikte Tim met de nabestaanden van Fabienne en Mirjam terug op de afgelopen tijd. Deelnemers Jeroen en Alex hebben beide een hersentumor. Met Jeroen en zijn vriendin besprak Tim in de laatste aflevering van Over mijn lijk of hij bang is voor de dood. En aan het einde van de aflevering kregen Alex en zijn vrouw Linda gelukkig relatief goed nieuws: zijn hersentumor was niet verder gegroeid.

Door merg en been

Iedere aflevering van Over mijn lijk gaat door merg en been, maar de laatste aflevering hakte er nog dieper in bij kijkers. Ze konden hun tranen moeilijk bedwingen, zo klonk het op Twitter: “Diepe respect naar familie, vrienden en de deelnemers zelf. Ik lig hier nu al een kwartier met tranen in mijn ogen” en “Zo’n mooi, hard en pijnlijk programma. Dikke tranen en een knoop in mijn maag. En dankbaar voor de gezonde jaren die we mogen hebben.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

weet even niet precies wat ik moet zeggen maar goed. ik sprak lotte veel, we lachtten veel. en van de bijna anderhalf jaar dat we optrokken waren de laatste weken heel hobbelig. afgelopen najaar was het dan zover. 7 november zouden we bij haar thuis afscheid nemen, maar omdat het zo hard ging met de kanker werd ik onderweg naar haar afgebeld: we gaan toch niet langs, het gaat niet meer. Lotte had besloten. en dat is zo fucking dapper. geen minuut langer die pijn, dat lichaam was op. het werd euthanasie, en niet over een paar weken, maar over een paar uur. ik heb haar toen midden op straat maar gebeld. ‘Hey Tim.’ ‘Hey Lot.’ kraakhelder was ze. op naar rust, pijnvrij. ik jankend op straat, zij verdrietig, maar vastberaden in bed. we maakten nog wat grappen -uiteraard- en namen een paar uur voor ze stierf afscheid. ‘Op naar de sterren?’ ‘Ik hoop het.’ en ik hoop het ook voor je, Lot. daar ga je. doe die sterren de groetjes van ons hier, raak ze aan zoveel je kan en heb het goed. mét die gekke trompetmuziek van je. heel fucking veel liefs, je was -of bent- te gek.✨

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Over mijn lijk. Beeld: BNNVARA

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien