Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Kijkers 'Pauw' zijn geraakt door de openhartigheid van Douwe Bob

Gisteravond was Douwe Bob te gast bij ‘Pauw’. Daar vertelde hij bijzonder openhartig over de donkere periode waar hij de afgelopen tijd in heeft gezeten.

Het leek de jonge zanger allemaal voor de wind te gaan: hij scoorde hit na hit, was coach bij The Voice Kids én vertegenwoordigde Nederland natuurlijk op het Songfestival, waar hij de finale haalde. Toch gaat het sinds die tijd eigenlijk helemaal niet goed met hem. “Ik heb drie maanden lang huilend op de bank gezeten”, zegt hij.

Advertentie

Geen leuke gast meer
De zanger geeft aan dat hij al anderhalf jaar niet echt meer zichzelf is: “Ik wist niet of ik nog muziek wilde maken. Ik zat niet goed in m’n vel en was gewoon geen leuke gast meer.” Douwe Bob vertelt dat het heftig is wat hem allemaal is overkomen. “Je wordt opgehemeld, het is allemaal te gek, maar je moet het in goede banen weten te leiden. Praat erover. In mijn familie werd niet gesproken, ik heb nooit over dit soort dingen leren praten. Dat hakte er flink in.”

De buurt onveilig maken
Als Jeroen Pauw hem dan vraagt hoe de zanger is als hij in zo’n diep dal zit, antwoordt hij: “Eigenlijk schrijf ik dan niet meer. En als ik dat niet doe, dan verveel ik me. Ik ga drinken, de stad in, de buurt onveilig maken.” Tot overmaat van ramp ging ook zijn relatie uit. Toch heeft juist dat verdriet voor de zanger enorm inspirerend gewerkt.

Water?
Tussen alle serieuze woorden door, krijgt het gesprek even een grappige wending. Een dame in het publiek heeft last van een kriebelhoest. Als Douwe Bob aan haar vraagt of het gaat, zegt hij: “Je hebt het er ook zwaar mee, hè? Het is ook heel aangrijpend. Wil je nog water?”

Waard om te vechten
De zanger is blij dat hij eindelijk na deze anderhalf jaar tegen zichzelf kan zeggen dat hij het waard is om voor zichzelf te vechten. Als hij vervolgens zijn nieuwe plaat The Shape I’m In ten gehore brengt, is iedereen in de studio stil. Ook de kijkers thuis zijn duidelijk geraakt door het nummer én het openhartige gesprek tussen de presentator en de zanger:

Heb je de aflevering van ‘Pauw’ gisteren gemist? Hier kun je het fragment met Douwe Bob terugkijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien