Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kijkers 'MAFS' ergeren zich aan aparte speech van de getuige

In de negende aflevering van Married at first sight is het dan eindelijk zover: Monique en Aron gaan trouwen. Maar wel op een ietwat vreemde manier… De bruid wordt namelijk weggegeven door haar ex.

Normaal gesproken wordt de bruid op een bruiloft weggegeven door haar vader, moeder, zoon of goede vriend(in). Maar door je ex is toch wel een zeldzaamheid. En helemaal als hij ook nog een ongepaste speech houdt.

Advertentie

Ongepaste speech

Aan de arm van haar ex René, ziet Monique voor het eerst haar match Aron. Het is een mooi moment, maar toch wringt bij de kijkers thuis een beetje de schoen. En of dat nog niet genoeg is, eist hij aan het begin van de ceremonie ook nog alle aandacht op zich door een ongepaste speech te geven. Hiervoor onderbreekt hij zelfs de ceremoniemeester.

“Je zal je misschien afvragen wie ik ben”, begint René, die ook nog eens getuige is. “Ik ben niet de vader, broer of zoon, maar ik ben René. Ik ben haar beste vriend en ook haar ex-vriend. Maak je geen zorgen. Acht jaar geleden is dat geëindigd en vier jaar later bleek dat we heel goed zijn in vriendschap. Ze is mijn beste vriendin.”

Gênant

Bruidegom Aron vat het sportief op en bedankt René voor de speech. Ook belooft hij goed voor Monique te zorgen. Toch vinden de kijkers het maar vreemd. De ex is dan ook het gesprek van de dag op Twitter, want wat doet hij daar? Zo schrijft een kijker op Twitter: “Lekker ongemakkelijk die ex van Monique. Arme Aron.” Een ander laat weten: “Ja, jullie gaan zo trouwen, maar ik moet toch echt eerst even vertellen dat ik haar ex ben en dat heel veel mensen vinden dat we bij elkaar horen. Echt super ongepast!”

Ergernis

Verder genieten Danny en Rein van hun huwelijksreis op het zonnige eiland Kos, maar daar duiken de eerste irritaties al op. Rein is dol op fotograferen en kan het niet laten om op iedere straathoek zijn telefoon uit zijn zak te toveren om een foto te schieten. Tot grote ergernis van Danny.

“Hij is meer met de foto’s bezig, die kunnen straks leuk op social media”, legt hij uit. “Ik heb dat totaal niet. Ik zet af en toe wat op social media, maar op een gegeven moment dacht ik: hoeveel boten wil je nog fotograferen? Van mij mag die telefoon ook een dag op de kamer blijven.”

In de steek gelaten

Danny voelt zich in de steek gelaten, wanneer Rein weer even verderop een foto gaat maken. “Je bent in een vreemd land met iemand die je nu een paar dagen kent. Je laat alles achter je, je weet helemaal niks. Eigenlijk is hij mijn enige houvast nu.” De kijkers staan volledig achter Danny en vinden het ook niet zo netjes van Rein om Danny de hele tijd achter te laten voor een paar kiekjes. “Rein houdt van zichzelf en zijn telefoon. Danny komt op plek drie. Of vier. Of vijf…”, schrijft een kijker op Twitter:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: MAFS, Twitter. Beeld: RTL

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Philip overgebracht naar ander ziekenhuis voor behandeling infectie en hartaandoening

Op 16 februari werd prins Philip (99) opgenomen in het ziekenhuis omdat hij zich niet lekker voelde en onwel was geworden. Nu meldt Buckingham Palace dat hij is overgebracht naar een ander ziekenhuis.

In een statement wordt gemeld dat Philip is overbracht naar het St. Bartholomew’s Hospital. Hier wordt hij verder behandeld.

Advertentie

Prins Philip naar ander ziekenhuis

Hoewel in berichtgeving rond zijn ziekenhuisopname nog werd gemeld dat het om een voorzorgsmaatregel ging, kwam al snel naar buiten dat prins Philip met een infectie kampt. Hij lag toen in het King Edward VII’s Hospital in Londen.

Hartaandoening

In het St. Bartholomew’s Hospital zal hij verder worden behandeld aan zijn infectie, maar zijn hartaandoening wordt daar ook getest en geobserveerd. Deze hartaandoening heeft de prins al langer. In 2011 werd hij behandeld voor een verstopte kransslagader, waarbij hij een stent geplaatst kreeg.

Heel de week nog in het ziekenhuis

In het statement van het Britse koningshuis wordt geschreven: “De Hertog van Edinburgh wordt van het King Edward VII’s Hospital overgebracht naar het St. Bartholomew’s Hospital. De Hertog is comfortabel en reageert goed op de behandeling, maar de verwachting is dat hij in ieder geval tot het einde van de week in het ziekenhuis zal verblijven.”

Dit is dé dag dat Queen Elizabeth II (94) gaat aftreden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit is waarom je het beste nú de vlinderstruik kunt snoeien

De vlinderstruik (buddleja) is een prachtige struik waarvan de bloemen veel nectar geven. De vlinders zijn er dan ook dol op, want zij leven van dit zoete, eiwit,- en vitaminerijke goedje. Om ervoor te zorgen dat hij mooi en langdurig blijft bloeien, is het goed om deze struik in het voorjaar te snoeien.

Het is belangrijk om de struik te snoeien, omdat deze anders snel veroudert. Dan bloeit hij minder en wordt hij kaal vanbinnen. Door de struik te snoeien blijft hij mooi jong en bloeit hij prachtig van hoogzomer tot het vroege najaar.

Advertentie

Waarom nu?

Normaal gesproken snoei je de struik in het voorjaar. Maar nu het de laatste tijd zulk lekker weer is geweest, kriebelt het bij de meesten nú al om de tuin in te gaan. Het is wel belangrijk om de struik pas te snoeien als de ergste vorst voorbij is. Vlinderstruiken zijn namelijk veel minder bestand tegen vorst nádat je ze gesnoeid hebt. Bang dat het toch nog gaat vriezen? Je kunt ook een deel van je struiken al wél gaan snoeien, en een deel nog niet; dan krijg je ook meer spreiding de bloei.

Zó snoei je de struik

Het is het best om de struik te snoeien tot ongeveer 30-40 centimeter van de grond. Gebruik een snoeischaar met een platte onderkant en gebruik eventueel voor dikke takken een takkenschaar. Wees vooral niet bang om lekker wat weg te snoeien want een vlinderstruik loopt altijd weer uit!

En daarna…

Door de struik in het voorjaar goed te snoeien, zal hij prachtig gaan bloeien. Wil je er nou nóg meer van genieten? Dan kun je begin juni ook nog de toppen uit de scheuten van de struik knippen. Dit maakt de plant steviger en zorgt ervoor dat deze meer gaat vertakken, waardoor hij ook op meer plekken gaat bloeien. Het enige nadeel hiervan is dat de struik wel ietsje kleiner blijft (zo’n 2 meter in plaats van 2,5 of á 3 meter).

Ook kun je in de nazomer (augustus/oktober) dagelijks de uitgebloeide bloemen wegknippen om de struik te stimuleren steeds nieuwe bloemknoppen aan te blijven maken. Hierdoor kun je nóg langer van de struik blijven genieten: de bloemen blijven dan namelijk bloeien tot ín oktober.

Kortom

Een ideale planning ziet er dus zo uit:

  • Voorjaar (maart/april): Snoei de vlinderstruik tot ongeveer 30-40 centimeter van de grond.
  • Begin juni: Knip de toppen uit de scheuten van de vlinderstruik.
  • Nazomer (augustus/oktober): Knip de uitgebloeide bloemen weg, zodat je nóg langer van de struik kan genieten.

Graag even zien hoe dat moet? Bekijk dan deze video:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Vlinderstichting, VT Wonen. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Havermout maar dan anders: 5 zálige recepten voor baked oats

We waren al gek op havermout (want: gezond, voedzaam, veelzijdig én goedkoop), maar nu kunnen we er echt niet meer over ophouden. De reden? Je kunt er in een handomdraai de meest lekkere baked oats uit de oven mee maken, die stuk voor stuk proeven als taart.

Ontbijten met appeltaart? Of chocoladecake? Het kán met baked oats.

Advertentie

Gezondheidsvoordelen havermout

De kans is groot dat je geregeld ontbijt met een kommetje havermout. Blijf dat vooral doen, want er zitten veel gezondheidsvoordelen aan. Het is namelijk een goede en gezonde bron van vitamine B.

Ook bevat havermout: aminozuren, calcium, magnesium, silicium, ijzer, zink en veel vezels. Omdat het trage koolhydraten zijn houd je lang een voldaan gevoel na het eten ervan, waardoor je minder snel geneigd bent om te snoepen. En daardoor blijft ook je bloedsuikerspiegel in balans.

Baked oats

Nu kun je natuurlijk gewoon ontbijten met havermoutpap, die je simpelweg maakt door de vlokken te koken met wat melk. Maar je kunt het ook in de oven doen, waardoor er in een handomdraai een soort gezond maar zalig taartje voor je neus staat. Op internet is het een grote hit en wij snappen wel waarom. Dit zijn de lekkerste recepten voor baked oats op een rij:

Gezond(er) chocoladekoekje

Niks zo lekker als warme chocoladekoekjes uit de oven. Maar gezond? Dat zijn ze meestal niet. Deze baked oats bieden de uitkomst, want je kunt er zonder pardon mee ontbijten en toch de dag gezond te starten. En het is nog zo gepiept ook. Extra handig: de pure chocolade zit vol magnesium én geeft je een goede boost aan energie.

Als een kaneelbroodje

Ken je die typische Scandinavische kaneelbroodjes met suiker? Zoals je kunt vermoeden zijn die broodjes niet echt goed voor je. Deze havermout variant echter wel. Het smaakt net zo lekker, maar zorgt ervoor dat je geen piek in je bloedsuikerspiegel krijgt. En daarmee voorkom je die dip rond het middaguur én krijg je bergen energie.

Extra proteïne

In de ochtend is het belangrijk om een combinatie van trage koolhydraten, vetten en proteïne binnen te krijgen. Een shake doet wonderen, maar deze baked oats met proteïnepoeder zijn véél lekkerder. Het is een goede bodem waar je uren op vooruit kunt en smaakt naar een vanilletaartje met blauwe bessen. Loopt het water je al in de mond?

Pindakaas en banaan

Niks zo lekker als een boterham met pindakaas en banaan. Eens? Dan ga je deze variant van de baked oats ook ontzettend lekker vinden. Het smaakt als bananenbrood met een flinke klodder pindakaas erop en kan niet anders dan een grote hit zijn. Deze variant is ook zéér geschikt voor (klein)kinderen, want vrijwel ieder kind is gék op de combinatie.

Gezonde appeltaart

Appeltaart is misschien meer een wintertaartje, maar wat ons betreft kun je deze klassieker gewoon het hele jaar door eten. Ontbijten met een appelpunt doe je wellicht niet zo snel. Met deze havermout uit de oven kan dat wel, en is het nog een gezonde start van de dag ook.

Havermout is een handige manier om voldoende vezels binnen te krijgen. En da’s belangrijk, legt diëtiste Wendy uit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pinterest, Well + Good. Beeld: Nadiashealthykitchen.com

Baked oats Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Bas Smit overhandigt eerste boek van ongeneeslijk zieke Melissa Kremer

Mooi nieuws voor de ongeneeslijke zieke Melissa Kremer (25). Haar boek Mijn Kwaadbloed is uit. Niemand minder dan Bas Smit overhandigde het eerste exemplaar aan haar.

Vorig jaar maart kreeg Melissa te horen dat ze voor de tweede keer leukemie heeft en dit keer niet meer zal genezen. Met haar boek wil ze iedereen inspireren om van de lichtpuntjes in het leven te genieten.

Advertentie

Melissa Kremer brengt boek uit

Melissa werkte al een tijdje aan haar boek, maar of het op tijd af zou zijn, dat was nog de vraag. Het boek uitbrengen was haar grootste wens en ze wilde heel graag blijven leven totdat dit gelukt was.

Op Instagram schrijft ze hierover: “2,5 week geleden gaf het ziekenhuis me nog maar enkele dagen te leven. Ik kon me hier nooit bij neerleggen, en zal dat ook nooit doen. Vandaag was het dan zo ver… De overhandiging van MIJN boek! Mijn kwaadbloed, is officieel een feit! Ik ben iedereen zo intens dankbaar. Voor het geloven in mij en mijn dromen. Dankbaar voor iedereen die het boek heeft gekocht, en dankbaar voor alle eindeloze liefde en steun! Dit is één GROOT lichtpunt!”

Bas Smit overhandigt eerste exemplaar

Bas Smit mocht het eerste exemplaar overhandigen. Hij deelt dit ook op Instagram en laat weten apetrots te zijn: “Hele bijzondere dag. We hebben het eerste exemplaar van het geweldige boek van Melissa @mijnkwaadbloed mogen overhandigen. Melissa is een voorbeeld voor ons allemaal! We zitten allemaal in een klote tijd, maar zij laat ons zien dat er iedere dag lichtpuntjes zijn, hoe donker het ook is.”

Bestellen

Volgens Bas is het boek nu al een groot succes, het wordt namelijk ontzettend veel gepre-orderd: “Haar grote wens is uitgekomen, zelf nog haar boek mogen vasthouden en haar mama, broertje & afdeling hematologie VUMC een mooi bedrag na te laten. Nou dat is gelukt, verkoopt gewoon 25.000 boeken in de pre-order die jullie komende 2 weken in de bus krijgen.”

Wil jij zelf het boek, met daarin Melissa’s inspirerende verhaal, ook bestellen? Dat kan hier. 50% van de opbrengst van dit boek gaat naar het onderzoek naar hematologie, de overige 50% naar de familie van Melissa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melissa Kremer (@mijnkwaadbloed)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron en beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien