Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kijkers persconferentie missen gebarentolk Irma Sluis nú al

Woensdagavond was voorlopig de laatste coronapersconferentie en dat betekent natuurlijk ook dat we afscheid moeten nemen van gebarentolk Irma Sluis. Daar zijn de kijkers niet blij mee.

Irma werd uit het niets een bekende Nederlander toen ze als gebarentolk verscheen bij eerste persconferentie. Iedereen was onder de indruk (vooral vanwege de vertolking van ‘hamsteren’) en de kijkers vinden het dan ook jammer dat ze nu uit beeld verdwijnt.

Advertentie

Hulde

Tijdens de laatste persconferentie woensdag wordt Irma opnieuw geprezen op Twitter. “Je was de ster van de persconferenties” en “Wat er verder ook gebeurt, ik denk (als horende) dat Irma de taal van slechthorenden en doven goed op de kaart heeft gezet. Hulde”, schrijven kijkers. Anderen bedanken haar voor haar inzet de afgelopen tijd en geven toe haar te gaan missen. “De laatste keer Irma. Moeten we allemaal even een traantje laten.”

Roeping

Zelfs onder de toekomstige studenten is ze een hit. Er is namelijk meer animo dan ooit voor de opleiding Nederlandse gebarentaal. Maar zo te zien begint dankzij Irma de interesse in gebarentaal al vroeg. Zo deelt een kijker een heel schattig filmpje van zijn zoontje die gebarentolk Irma probeert na te doen. “M’n zoontje heeft zijn roeping ook gevonden”, schrijft hij erbij.

Vertederend: dove oma leert dove baby gebarentaal:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Arme beestjes: kunnen katten ook last hebben van nachtmerries? 

Bewegende oogjes, trappelende pootjes en zelfs miauwen: lijkt het soms ook wel alsof jouw kat aan het dromen is door de bewegingen die hij maakt in zijn slaap? 

Dan heb je je vast weleens afgevraagd of katten wel kunnen dromen én of ze dan ook nachtmerries kunnen hebben. Wij hebben het antwoord voor je!

Advertentie

Hebben katten nachtmerries?

Het is natuurlijk best een zielig idee, jouw lieve viervoeter die in zijn slaap wordt geteisterd door enge dromen. Linda heeft aan diergeneeskundige en gedragsspecialist Valerie Jonckheer, van het Evidensia Dierenziekenhuis in Nieuwegein, gevraagd of katten eigenlijk wel nachtmerries kunnen hebben.

Dagelijkse rompslomp

Het antwoord is helaas niet geruststellend: ja, waarschijnlijk kunnen ze dat.

Valerie Jonckheer licht toe: “De hersenen van gewervelde dieren – waaronder dus ook katten – hebben dezelfde onderdelen als wij, die je nodig hebt om te kunnen dromen. Waar wij dromen over onze dagelijkse rompslomp, doen katten dat waarschijnlijk ook. Muizenjagen, knuffelen met de eigenaar op de bank, een hond die ze die dag hebben gezien. Of ze ook nachtmerries hebben, dat weten we natuurlijk niet zeker. Maar hoogstwaarschijnlijk is dit wél het geval. Ik hoor het vaker van de eigenaren: het lijkt wel of hun kat er méér last van heeft, wanneer het recentelijk iets heeft meegemaakt.”

Leuke droom of nachtmerrie?

Mocht je kat gekke bewegingen maken, bijvoorbeeld trappelen met zijn pootjes, dan is-ie waarschijnlijk aan het dromen. En als hij in zijn slaap miauwt, kan dat er ook op wijzen dat hij in zijn koppie iets aan het beleven is.

Of hij een nachtmerrie heeft, of juist een leuke droom… Tja, daar kom je niet achter. Helaas kunnen we nog niet de gedachten van onze huisdieren lezen.

Niet laten schrikken

Wel goed om te weten: het is niet verstandig om je kat wakker te maken en hem daarbij te laten schrikken. Mocht je denken dat hij een nachtmerrie heeft en je vindt het echt heel zielig, roep hem dan zachtjes, waardoor hij wakker wordt maar niet te erg schrikt. Maar is ook niks mis met hem gewoon te laten slapen.

Epilepsie

Als je kat ineens raar gedrag vertoont waarbij hij verward of agressief overkomt, dan kan er wel iets anders aan de hand zijn.

Valerie Jonckheer vertelt: “Bewegingen kunnen ook wijzen op epilepsie. Soms zijn ze agressief, verward of halen ze andere rare streken uit, net na de aanval. Gedraagt jouw kat zich ook gedesoriënteerd wanneer hij opgewonden raakt, zoals de momenten waarop hij eet? Dan kan het zijn dat er meer aan de hand is. Bij twijfel altijd naar de dierenarts.”

Dit is de simpelste truc om katten- en hondenharen van een kussen te verwijderen

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Linda. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Door stress en drukte minder zin in sex? Zó kun je weer genieten tussen de lakens

Heb je last van een ingedut seksleven? En merk je dat je sex drive wordt beïnvloed door stress, sleur of simpelweg een druk leven? Dan is de online masterclass Zullen we het even over seks hebben? van seksuologe Eveline Stallaart wellicht iets voor jou. 

In deze masterclass leer je hoe je ervoor zorgt dat zowel je brein als je lichaam klaar zijn voor een potje seks.

Advertentie

Online masterclass

Gaan tijdens de sex jouw gedachten uit naar de boodschappen die je nog moet doen of de presentatie die je morgen moet geven? Tja, dat is een behoorlijke moodkiller. Seksuologe Eveline Stallaart is expert in haar vakgebied en kan je alles vertellen over de impact van stress op onze sex drive.

Seks zonder stress

Dit doet ze in haar online masterclass Zullen we het even over seks hebben?. Ze leert je hoe je meer spanning in de slaapkamer kunt creëren zonder stress. De masterclass is live én interactief. Je kunt vragen aan Eveline stellen en ze geeft opdrachten en oefeningen mee om je seksleven een boost te geven.

Wie is Eveline?

Komt de naam Eveline Stallaart je al bekend voor? Ze is seksuoloog en psycholoog en is onder andere bekend van RTL Boulevard en Married at First Sight.

Eveline ziet het als haar missie om taboes rondom sex te doorbreken. Ze is een luisterend oor en geeft professioneel advies, zonder dat het wollig of ongemakkelijk wordt.

Schrijf je in!

Enthousiast geworden? De datum van de online masterclass is dinsdag 2 februari van 20.30 uur tot circa 21:45 uur. De online masterclass zou eventueel kunnen uitlopen in verband met vragen die gesteld worden. De tickets kosten slechts €29,95. Schrijf je nu in!

1

Stelling: ”50+’ers hebben betere sex”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kate Middleton laat zien dat je een kerstjurk ook prima nog in januari kunt dragen

Dat je een mooie kerstjurk echt niet het hele jaar in de kast hoeft te laten hangen bewijst Kate Middleton maar weer. Maandagavond woonde de hertogin samen met prins William virtueel een bijeenkomst bij en haalde ze een oude kerstjurk weer uit de kast.

Voor de virtuele bijeenkomst ter ere van Burns Night – een festival om de beroemdste dichter van Schotland, Robert Burns te eren – konden William en Kate ook weer eens een mooie outfit uit de kast trekken. Een goede reden om de kerstjurk die Kate ook eind 2019 droeg weer eens te dragen.

Advertentie

Kate draag kerstjurk opnieuw

Kate droeg de rode geruiten jurk in 2019 naar de kerstlunch met de koninklijke familie, maar toen zagen we maar een glimp van de jurk door de autoruit. Maandagavond was de jurk dus voor het eerst in zijn geheel te zien. Zo zie je maar dat een goede kerstjurk het hele jaar door gedragen kan worden:

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cam Brunner (@brunnercam)

 

Wil je zelf ook zo’n mooie rode jurk in je kast hebben hangen? Libelle tipt:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Hellomagazine.co.uk. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

10 aangrijpende boodschappen en gedichten over de rellen

De rellen van zondag- en maandagavond hebben Nederland niet alleen fysiek geraakt. Veel mensen hebben bijna geen woorden voor wat er is gebeurd. Maar deze tien berichten zeggen meer dan genoeg.

Advertentie

1. Onder het ME-pak

De politie van Zwolle deelt een aangrijpend gedicht over de mens onder het ME-pak.

Kun je het beeld niet zien? Klik dan hier voor de Facebook-post. 

2. Politieagent Maritio

Ook politieagent Maritio is verbluft door wat er gebeurt in Nederland. Hij deelt zijn visie als politieagent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maritio – Politie (@maritio_politie)

3. Burgemeester van Nijmegen

De burgemeester van Nijmegen kwam zelf naar de plek van de rellen om een statement te maken.

4. Zat

Claudia de Breij weet heel mooi te verwoorden wat er zo scheef is aan de rellen.

5. Geen demonstrant

Dit gedicht van Jordi van de Bovenkamp werd duizenden keren gedeeld.

 

6. ‘Ik heb het recht te demonsteren’

Dit gedicht van CMR Rijmpjes wist ook de juiste snaar te raken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CMR RIJMPJES (@cmr_rijmpjes)

7. Hou vol

In Groningen steekt iemand anderen een hart onder de riem.

8. Steun aan de politie

En met dit bericht betuigen de Groningers hun steun aan de politie.

9. Slimme ideeën

Er zijn ook genoeg mensen met ideeën om de relschoppers sneller op te sporen. Britt Dekker deelt haar idee op Twitter.

10. ‘Goed gevoel?’

“En? ben je nu wakker geworden? Goed gevoel, dat je je stad naar de vernieling hebt geholpen?”. Met die woorden spreekt burgemeester Aboutaleb de relschoppende Rotterdammers toe in deze video.

De coronacrisis is voor niemand makkelijk. Zeker niet voor de mensen in de zorg. Zij vertellen je waar ze aan denken als het woord ‘coronacrisis’ valt.  

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram, Twitter, Facebook. Beeld: ANP. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien