Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Kijkers persconferentie missen gebarentolk Irma Sluis nú al

Woensdagavond was voorlopig de laatste coronapersconferentie en dat betekent natuurlijk ook dat we afscheid moeten nemen van gebarentolk Irma Sluis. Daar zijn de kijkers niet blij mee.

Irma werd uit het niets een bekende Nederlander toen ze als gebarentolk verscheen bij eerste persconferentie. Iedereen was onder de indruk (vooral vanwege de vertolking van ‘hamsteren’) en de kijkers vinden het dan ook jammer dat ze nu uit beeld verdwijnt.

Advertentie

Hulde

Tijdens de laatste persconferentie woensdag wordt Irma opnieuw geprezen op Twitter. “Je was de ster van de persconferenties” en “Wat er verder ook gebeurt, ik denk (als horende) dat Irma de taal van slechthorenden en doven goed op de kaart heeft gezet. Hulde”, schrijven kijkers. Anderen bedanken haar voor haar inzet de afgelopen tijd en geven toe haar te gaan missen. “De laatste keer Irma. Moeten we allemaal even een traantje laten.”

Roeping

Zelfs onder de toekomstige studenten is ze een hit. Er is namelijk meer animo dan ooit voor de opleiding Nederlandse gebarentaal. Maar zo te zien begint dankzij Irma de interesse in gebarentaal al vroeg. Zo deelt een kijker een heel schattig filmpje van zijn zoontje die gebarentolk Irma probeert na te doen. “M’n zoontje heeft zijn roeping ook gevonden”, schrijft hij erbij.

Vertederend: dove oma leert dove baby gebarentaal:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: ANP

Lees meer

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien