Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dít vinden kijkers van het nieuwe programma 'De S.P.E.L.-show' met Astrid Joosten

Hoe zit het eigenlijk met de grammaticale kennis van Nederland? Dat gaat presentatrice Astrid Joosten uitzoeken tijdens haar nieuwe programma De S.P.E.L.-show op NPO 1. Gisteravond was de allereerste aflevering en zoals je al kunt verwachten waren de meningen van de kijkers erg verdeeld. 

De S.P.E.L.-show trok gisteren in ieder geval 629.000 kijkers.

Advertentie

Taalquiz
In de nieuwe BNNVARA-taalquiz nemen drie bekende Nederlanders het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. Uiteindelijk neemt de beste speler uit het panel het in de finale op tegen de beste BN’er. De winnaar mag naar huis met het bij elkaar gespeelde geldbedrag. Gisteren waren het Loretta Schrijver, Arthur Japin en Olcay Gulsen die plaats mochten nemen op de stoelen van de BN’ers.

Grammatica
Waarom het volgens Astrid belangrijk is dat Nederland zich meer op spelling gaat focussen? “Een matige beheersing van de Nederlandse taal kan je bij een sollicitatie de baan kosten. Als je er goed in bent, ben je al in het voordeel”, legt ze uit. “We zijn vaak veel van school vergeten. Daarom heb ik de leukste, leerzaamste en spannendste taalquiz van ons land ontwikkeld. Het hele gezin kan thuis meedoen.”

Goed doel
Het publiek is over het algemeen redelijk enthousiast. De kijkers vinden het een tof programma en leuk dat je er zelf ook aan mee kunt doen vanaf de bank. “De S.P.E.L.-show kijkt lekker weg zo voor een donderdagavond”, schrijft een twitteraar. Toch vinden meerdere mensen dat er niet gespeeld hoeft te worden om een geldbedrag, tenzij het voor een goed doel zou zijn.

Lachband
Ook irriteerden sommige kijkers aan het ‘neppe’ en ‘overdreven’ gelach van de mensen in het publiek. “Zit er en nou serieus een klap- en lachband onder”, vraagt een kijker zich op Twitter zelfs af. Andere mensen noemen het gedrag van het publiek ‘bloedirritant’.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: BNNVARA & Twitter. Beeld: ANP

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien