Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Kijkers 'Op1' verontwaardigd over huisarts aan tafel die onlangs corona had

Huisarts Carin Littooij schoof zondagavond aan bij Jeroen Pauw en Fidan Ekiz in Op1. Aan tafel vertelde ze hoe haar man, ook huisarts, een week geleden positief werd getest op het coronavirus. Een paar dagen later bleek ze het zelf ook te hebben. 

Littooij vertelt dat ze zich een paar dagen na de diagnose van haar man ook niet helemaal lekker voelde. Ze werd getest en ook zij bleek het virus te hebben. Na 3 dagen was Littooij er weer bovenop en dit weekend was ze weer fit genoeg om 9 kilometer hard te lopen.

Advertentie

Kwetsbare mensen

Dat levert toch wat onrust op in de studio. Is de huisarts een besmettingshaard voor de anderen aan tafel? “24 uur nadat de klachten verdwenen zijn mag je weer gaan werken. Theoretisch mag ik weer gaan werken, maar omdat mijn man ook ziek was en zwaardere klachten had dan ik, sta ik mijn patiënten telefonisch te woord. Dat zijn toch de kwetsbare mensen.”

Dat is prettig voor haar patiënten, maar voor de andere gasten van Op1 nog steeds niet bepaald een geruststelling. Kijkers waren dan ook hoogst verontwaardigd over haar optreden:

 

Voor de duidelijkheid: denk je dat je het coronavirus hebt, ga dan vooral níet naar de huisarts.

Bron: Op1. Beeld: Brunopress

Lees meer

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien