Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Kijkers 'Sterren op het doek' ontroerd door de positieve Bibian Mentel

Ondanks alle tegenslagen blijft paralympisch snowboardster Bibian Mentel positief. En dat ontroert de kijkers van Sterren op het doek.

Afgelopen zomer werd voor 11e keer bij Bibian Mentel kanker geconstateerd. Terwijl 3 kunstenaars aan de slag gaan om Bibian te portretteren spreekt presentator Özcan Akyol haar in Sterren op het doek over deze strijd, de tegenslagen en haar optimisme. Kijkers zaten aan de buis gekluisterd.

Advertentie

Hoop
Wat duidelijk wordt tijdens de uitzending is dat Bibian niet zomaar bij de pakken neer gaat zitten. Dat kan ze niet, ze zal altijd positief in het leven blijven staan en hoop blijven houden. “Ik heb zo’n stemmetje in mijn hoofd, ik weet niet of dat waar is of niet, maar ik heb zoiets van: het gaat een tijd duren, maar je gaat nog wel lopen. En als dit toch blijvend is, dan is dit blijvend. En dan moet ik hier het beste van maken.”

Dromen over de toekomst
Volgens de paralympisch snowboardster heeft het in ieder geval geen zin om in je eigen verdriet te verdrinken. Natuurlijk heeft ze ook wat mindere dagen, maar ze blijft optimistisch. “Tuurlijk mag er verdriet zijn, en dat is er ook echt wel, maar er zijn zoveel dingen in het leven om nog van te genieten”, legt ze uit aan Özcan. Ze blijft bijvoorbeeld dromen over een toekomst met kleinkinderen. “Dat is mijn grootse droom. Want dat houdt ook in dat ik toch nog langer hier ben op deze aarde.”

Uitzaaiingen
Al weet ze zelf ook wel dat het zomaar afgelopen kan zijn. “De afgelopen vier jaar ben ik ieder jaar de klos geweest en heb ik heftige operaties gehad”, vertelt ze. “En nu ook met de uitzaaiingen in de longen. Het is maar te hopen dat we die de baas kunnen blijven.”

Onder de indruk
Op Twitter laten kijkers weten geraakt te zijn door de mooie en wijze woorden van Bibian. Ze vinden het prachtig om te zien hoe dapper en sterk Bibian blijft, ondanks alle tegenslagen. “Ze is nog sterker en mooier dan ik dacht. Wat een een power vrouw, respect” en “Weer ontroerd door Bibian, die vrouw raakt mij altijd”, klinkt het op Twitter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Sterren op het doek, Twitter. Beeld: ANP

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien