Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Chantal Janzen houdt het niet droog in ‘Chantal komt werken’

In Chantal komt werken zien we iedere donderdagavond hoe Chantal Janzen (41) aan de slag gaat in sectoren die een tikje minder glamoureus zijn dan haar eigen werk. Donderdagavond mocht ze iets heel bijzonders doen: ze ging aan de slag als kraamverzorgster. 

En daar kwamen de nodige tranen bij kijken.

Advertentie

Chantal komt werken

In de uitzending van Chantal komt werken van donderdagavond liep Chantal mee met kraamverzorgster Daniëlle. In een kraamhotel in Tilburg mocht Chantal een dag lang ervaren hoe het is om als kraamverzorgster te werken. De verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, maakte haar al gauw nerveus. “Het is natuurlijk niet altijd een garantie dat het ook goed gaat, bij de geboorte”, beseft ze zich dan ook.

“Meteen janken”

Aan het begin van haar werkdag, blijkt al snel dat het een emotionele dag gaat worden voor Chantal. Bij de eerste baby die ze ziet, springen de tranen al in haar ogen. “De eerste baby, en meteen gaan we janken”, zegt Chantal lachend.

Geboorte

Maar bij die tranen bleef het niet. In de aflevering is Chantal namelijk getuige van iets heel bijzonders: iemand is aan het bevallen. Ze maakt beschuit met muisjes om de geboorte te vieren en mag de baby ontmoeten. Het jongetje, Djarno, is nog maar net op de wereld en dat ontroert Chantal enorm. Ze vindt het ‘zo bijzonder’ en houdt het wederom niet droog.

Bijzonder

Dat ze de dag zo speciaal en ontroerend vond, laat ze ook weten aan haar begeleidster Daniëlle aan het einde van haar werkdag. “Je hebt echt een heel bijzonder beroep. Dat jullie er in het begin van een leven zo zijn. Dat is zo ontzettend belangrijk en waardevol, voor nieuwe ouders. Ik vond het echt heel bijzonder om hier te zijn.”

Ontroerde kijkers

En niet alleen Chantal was tot tranen geroerd door de bijzondere dag. Ook de kijkers houden het niet droog. Op Twitter laten verschillende moeders weten dat ook zij geraakt waren door de beelden. “Volgens mij mis ik mijn kraamtijd”, merkte een Twitteraar op.

Heb jij gisteravond ook gekeken en gaat je blik steeds naar die leuke coupe van Chantal Janzen? Zo creëer je dezelfde look met jouw haar!

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Twitter. Beeld: &C Media.

Lees meer

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien