Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Waarom kijkers 'Tussen kunst en kitsch' smullen van de Haagse taxeur  

In Tussen kunst en kitsch weet taxeur Tom Angevaren wel raad met geërfd porselein, volkskunst of meubelen. Soms is het ‘kitsch’, in de aflevering van woensdag had hij toch echt wel een stuk ‘kunst’ in z’n handen. Maar dat was niet het enige waar de 2 miljoen (!) kijkers oog voor hadden.

Naast de 2 prachtige ‘Cuzco-school’-schilderijen die we voorbij zagen komen in Singer Laren, een Indiase miniatuurschildering, 2 tekeningen van Dick Ket en een prachtig zilveren tabaksdoosje, kreeg taxeur Tom dit keer een Chinese vaas te zien. Al zo’n 5 jaar lang is Tom ongeveer 2 afleveringen per seizoen te zien. Dit keer vertelt hij honderduit over de schilderingen op de vaas, voorzien in de Ming-periode, over keizer Wanli en de restauratie aan de vaas. Niet in een chique accent zoals we dat vaak in het programma horen. Nee, in plat Haags.

Advertentie

‘Briljant!’

En dat niet-verdoezelde accent, vinden kijkers fantastisch. “Je kunt de taxateur wel uit Den Haag halen, maar Den Haag niet uit de taxateur”, grapt iemand op Twitter. Een ander: “Dat Haagse accent, briljant! Ik krijg trek in een broodje ei met ui.”

Eindoordeel van de taxeur? 3500 euro voor de Chinese vaas. “Dat is prachtig”, reageerde de eigenaar van de vaas, die eveneens met een Haags accent spreekt.

Benieuwd wat de schilderijen, tekeningen en het zilveren tabaksdoosje opbrachten? Je kunt de aflevering online terugkijken.

Geïnspireerd door al dat pracht en praal? Zo maak je van een witte muur zélf een persoonlijk kunstwerk:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: KRO-NCRV

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien