Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Kijkers verbaasd over Johan Vlemmix tijdens dít fragment

Voor het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm ruilde entertainer Johan Vlemmix en zijn zoon Joep van woning met de familie Möller. Ze verlieten tijdens het programma Johan’s kapitale villa in Eindhoven en kwamen te wonen in een huisje in het dorp Ederveen.

En daar moesten vader en zoon even aan wennen. In het programma ruilde het ‘steenrijke’ gezin namelijk van leven met de ‘straatarme’ Bennie en Gladys en hun zes kinderen. Zo moesten ze ineens van een paar tientjes rondkomen in plaats van tweeduizend en stond er geen duik in het privézwembad op de planning, maar een bezoekje aan de Voedselbank.

Advertentie

Soepeltjes
Hoewel Johan en zoon Joep ineens veel minder te besteden hadden, is het volgens Johan perfect gegaan. Dat vertelde hij achteraf aan De Gelderlander. “Het kon niet beter. Zo deden we ’s avonds spelletjes, Monopoly bijvoorbeeld. Zoiets doe je normaal nooit. We zijn naar de kerk gegaan. We namen een week lang een beetje het leven van de familie Möller over.”

Ei bakken
En waar er in huize Vlemmix normaal gesproken eten wordt besteld door de persoonlijke butler, moesten Johan en Joep nu ineens zélf aardappels schillen en een ei bakken. Iets wat Johan nog niet eerder gedaan had. Een ei bakken in een wokpan was dan ook geen groot succes, volgens de kijkers thuis. Hij leek volgens hen een tikkeltje wereldvreemd, ondanks zijn bewogen leven.

Het resultaat was een ei in stukjes gehakt, maar “dat is net als bij de Chinees!”, riep Johan positief. En de cornflakes? Dat waren volgens Johan niets meer dan harde chips.

Uiteindelijk lijkt vader Bennie vastbesloten dat geld niet gelukkig maakt. “Johan Vlemmix is een bijzonder mens. En niet iedereen krijgt natuurlijk de kans om in zo’n villa te verblijven. Maar ik zou zijn leven niet willen leiden. Als je geleefd wordt, ben je ook niet gelukkig. We waren ook blij dat we weer naar huis gingen, de kinderen ook”, vertelt hij bij AD.nl.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron & Beeld: SBS6.nl, ANP. 

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien