Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Kijkers verbazen zich over dít foute antwoord in 'De slimste mens'

Menig kijker roept gefrustreerd naar de tv als er in De slimste mens een fout antwoord wordt gegeven, ‘die je toch zou móeten weten’. Zo ook woensdag, was te lezen op Twitter.

Leendert de Ridder, Mark Tuitert en Merel Baldé gingen woensdag de strijd met elkaar aan. Kijkers stonden versteld toen zowel Leendert als Merel géén idee hadden wie Frank Boeijen was.

Advertentie

Zwart-wit
In de ronde ‘collectief geheugen’ werd een fragment van de clip van Frank Boeijens Zwart-wit afgespeeld. “De Dijk”, raadde Merel. “Het Goede Doel”, probeerde Leendert vervolgens. Dat vonden sommige kijkers pijnlijk om te horen.

 

 

Generatiekloof
Andere kijkers snappen de kritiek niet zo. Het gaat simpelweg om een generatiekloof, vinden zij. Leendert is 28 jaar, Merel 27 jaar en Mark 38 jaar. Bovendien wist Leendert wel antwoord te geven op de vraag wie persoonsbewijzen vervalste tijdens de Tweede Wereldoorlog en wie de verhalen van Jip en Janneke illustreerde, om maar een voorbeeld te noemen. Helaas is hij wel verslagen door Merel en Mark en ligt hij nu uit ‘de wedstrijd’.

Je kunt de aflevering van De slimste mens hier terugkijken.

Bron: De slimste mens (KRO-NCRV), Twitter. Beeld: ANP

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien