Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Kijkers verstaan niks van aflevering 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' 

Gisteravond zagen kijkers hoe Mr. Frank Visser en Viktor Brand afreisden naar het Zeeuwse Eede voor een nieuwe aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak.

In de uitzending loopt de spanning behoorlijk op tussen Johan en zijn buurman Walter, die al jarenlang ruzie hebben. Toch hebben de kijkers het vooral over iets anders: hun onverstaanbare Zeeuwse accent.

Advertentie

Strijd

In het Zeeuwse Eede runnen Johan en zijn dochter Sabrina een boerderij. Helaas is genieten van het rustige boerenleven er niet bij. Vader en dochter hebben namelijk al jarenlang grote problemen met hun buurman Walter. De gemoederen zijn zo hoog opgelopen dat Johan en Walter zelfs met elkaar op de vuist zijn gegaan.

Waar hun ruzie over gaat? Een sloot, een mestvaalt en een nieuwe stal. Aan Mr. Frank Visser de schone taak om deze jarenlange strijd tot een goed einde te brengen.

Accent

Mr. Frank Visser en Viktor Brand rijden naar alle uithoeken van het land om soortgelijke problemen op te lossen. De 2 spreken dan ook veel verschillende mensen. Van Fries tot Limburgs: alle accenten zijn weleens voorbij gekomen. Maar het Zeeuwse accent dat de kijkers zondagavond te horen kregen slaat alles, vinden ze. Zo noemen Twitteraars het accent onverstaanbaar en laten ze weten dat ondertiteling geen overbodige luxe is.

Reacties

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: SBS 6/Twitter. Beeld: Ruth van Baaijen | Talpa Beeldbank

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien