Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Kim Feenstra: "Kinderen krijgen is voor mij niet vanzelfsprekend"

Kim Feenstra geeft in haar Videoland-docuserie ‘Life of Kim’ een wel héél persoonlijk kijkje in haar leven. Het model laat weten dat ze dolgraag zwanger zou willen worden, maar dat dit haar niet lukt op de natuurlijke manier.

Kim kreeg hier naar eigen zeggen zoveel reacties op, dat ze besloot om hier op Instagram nog even over na te praten.

Advertentie

“Niet vanzelfsprekend”
“Het afgelopen jaar is voor mij persoonlijk vrij heftig geweest omdat ik erachter ben gekomen, samen met Stanley, dat voor mij, kinderen krijgen op de natuurlijke manier niet vanzelfsprekend is,” zo begint ze haar post. Hoewel ze verder niet op de details in gaat, zegt ze er positief in te staan. “Omdat er vandaag de dag veel opties zijn om kinderen te kunnen krijgen. We hebben het er vaak over, en we zijn een goed team samen. Dat geeft me een positief gevoel. Ik ben niet het persoon die in een hoekje gaat kniezen, en dus ga ik alleen maar door. Daardoor loop ik mezelf voorbij en moet ik pas op de plaats maken.”

Taboe doorbreken
Dat er op het onderwerp nog steeds een taboe rust, is volgens haar niet nodig. “Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen. Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen. Doordat ik zo open ben geweest heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden. Maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van je geen vrouw voelen groot.”

“Schaam je niet”
Een sterke relatie is volgens Kim dan ook onmisbaar. “Dit is een avontuur wat je samen aan gaat. En dat het kut kan zijn omdat het niet gaat zoals we graag zouden willen, dat is een bijzaak. Zolang we we onszelf en onze partner maar niet uit het oog verliezen. Voor iedereen die dit leest en zich in een soortgelijke situatie bevindt: schaam je aub niet. Ik stuur jullie al mijn liefde. Want liefde is groter dan alles en oneindig. We got this, right?!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lieve mensen. Na aanleiding van mijn persoonlijke verhaal in mijn reality docu #lifeofkim heb ik mega veel hartverwarmende berichten gekregen in mijn DM. Ik wil jullie ten eerste bedanken dat er zo wordt meegeleefd. Ik vertelde namelijk dat het voor mij persoonlijk helaas niet gegeven is om op de natuurlijke manier zwanger te raken. Gelukkig leven we in een wereld waarin super veel mogelijk is als het gaat om kindjes krijgen. En gelukkig heb ik een partner die mij door dik en dun overal door heen sleept. Dit is ons avontuur en we staan er super positief in. De reden waarom ik dit wilde delen is omdat het ten eerste een groot doel in mijn leven is om moeder te worden. Daarnaast heb ik gemerkt dat het best nog een taboe is onder vrouwen, mannen als je net zoals Stanley en ik in een soortgelijke situatie zit. Voor mij is die taboe niet nodig. Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen. Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen. Doordat ik zo open ben geweest heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden. Maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van je geen vrouw voelen groot. Maar lieve vrouwen, I got you. We got this. Zolang wij elkaar supporten schijnt de positiviteit vele malen groter, beter en hoger. En laten we onze lieve partner niet vergeten. Want geloof me die heeft ook wat met ons te stellen. Dit is een avontuur wat je samen aan gaat. En dat het kut kan zijn omdat het niet gaat zoals we graag zouden willen is een bijzaak. Zolang we we onszelf en ons partner maar niet uit het oog verliezen. Voor iedereen die dit leest en zich in een soortgelijke situatie bevindt, Schaam je aub niet. Ik stuur jullie al mijn liefde. Want liefde is groter dan alles en oneindig. We got this right? ❤️

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im) op

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Instagram. Beeld: ANP, Instagram

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien