Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je je intelligentie aan je moeder te danken hebt

Dat wij zo slim zijn, hebben we niet te danken aan al dat studeren, maar aan onze moeders. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je je IQ van je moeder erft.

Uit onderzoek van de Psychology Spot blijkt dat kinderen de intelligentie van hun moeder in hun genen dragen. Intelligentiegenen zouden namelijk alleen maar X-chromosomen met zich meedragen en laten dat nou net de chromosomen zijn waar alleen vrouwen er twee van hebben.

Advertentie

Gedeactiveerd
Het zou zelfs zo zijn dat wanneer je je intelligentie van je vader krijgt, deze gedeactiveerd wordt in het brein omdat dit gen alleen zou werken als het van je moeder komt. Was je nooit zo’n ster op school? Dan heb je ook meteen een nieuwe smoes die je kunt gebruiken… Als sinds 1984 komen de wetenschappers tot de conclusie dat de genen voor de intelligentie sterker zijn bij vrouwen. Dus mam, deze is voor jou.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metronieuws.nl. Beeld: iStock.

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien