Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Kippenvel bij kijkers 'Beste zangers' door dít nummer

Deze week staat de Belgische zanger Milow bij Beste zangers in de schijnwerpers. Kijkers zijn enorm verrast door Tabitha’s vertolking van Milow’s nummer ‘Michael Jordan’.

In de zesde aflevering is het de beurt aan Milow om bezongen te worden. De Belgische zanger is in Nederland populair geworden dankzij zijn hits You don’t know, Ayo Technology en You and me (in my pocket). Toch hebben de deelnemers voor héle andere nummers gekozen.

Advertentie

Het nummer eigen maken

Zanger Wulf mag het spits afbijten met een cover van het nummer Greatest Expectations. Vervolgens blaast Sanne Hans (Miss Montreal) iedereen omver met haar versie van Lightning Crashes. Als derde is het duo Suzan en Freek aan de beurt en zij hebben het Nederlandstalige nummer Het geeft niet helemaal zich eigen gemaakt. En dan mogen we Stef Bos met Ik zie u graag en Diggy Dex met Ergens daarboven niet vergeten natuurlijk.

Gevoelige snaar

Maar ster van de avond is dit keer Tabitha. Zij zingt het nummer Michael Jordan en dat is een zeer persoonlijk nummer voor Milow. Ze heeft voor dit nummer gekozen omdat zij en Milow allebei een ouder hebben verloren en met dit nummer probeert hij het verlies te verwerken. Tabitha herkent zich heel erg in het verhaal van het nummer. “Toen mijn vader overleed, begreep ik heel veel niet. Ik dacht: ‘Ik ben mijn vader kwijt en dat is wat ík voel. Maar jaren later sta ik daar heel anders in. Dan kijk ik naar mijn moeder en denk ik: ‘Jezus, je staat nog’. Dus dat is zo’n wereld van verschil en dat beschrijft Milow zo mooi in dit nummer.” Ze weet dan ook de gevoelige snaar bij zowel Milow als de kijkers thuis te raken. “Ze stond daar alsof het haar eigen verhaal was.”

Kippenvel

Kijkers thuis waren erg verrast door haar optreden. “Normaal zeg ik Stef Bos is de winnaar, maar vanavond is Tabitha de winnaar. Prachtige uitvoering”, schrijft een kijker. Een ander denkt dat het een grote hit gaat worden: “Zo mooi gezongen. Kippenvel op heel mijn lijf.”

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Beste zangers, Twitter. Beeld: Avrotros

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien