Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Tot nu toe onbekend: zo heten de kleinkinderen van prinses Christina

Prinses Christina is op vrijdag 16 augustus op 72-jarige leeftijd overleden. Dinsdag is de kist overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van paleis Noordeinde. De kist wordt in de koepel omringd door zonnebloemen en prachtige kransen.

In de Koepel van Fagel is een zogenoemde chapelle ardente, een rouwkapel, ingericht. Deze koepel is sinds 1855 in het bezit van de koninklijke familie. Het gebouw was jarenlang verwaarloosd. In 2007 werd het met een grote restauratie in originele staat hersteld.

Advertentie

prinses Christina

Zonnebloemen
De houten kist is bedekt met zonnebloemen, die ook nog rond de kist in de ruimte staan. In de ruimte staan ook 5 kransen met witte rozen namens de verschillende takken van de koninklijke familie. De prominentste plek is voor de krans van de drie kinderen van prinses Christina en haar vijf kleinkinderen.

Kleinkinderen
Die kransen laten ook details over het gezin van de prinses zien die we nog niet kenden. Royaltyverslaggever Rick Evers schrijft op Twitter: “Over de kleinkinderen van Christina was altijd geheimzinnigheid. Dat Bernardo’s kinderen Isabel en Julian heten, wisten we al. De kinderen van Juliana en Tao heten Kai, Numa en Aida en dat was tot op heden voor het grote publiek onbekend.”

prinses Christina

Drie zussen
De drie zussen van prinses Christina, de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet, hebben na het overbrengen van de kist samen met Pieter van Vollenhoven en de kinderen van Christina de Koepel bezocht. Prinses Christina wordt donderdag gecremeerd. Het stoffelijk overschot wordt dan vanaf Noordeinde overgebracht naar een crematorium.

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: ANP

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien