Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Carollyne opent knuffelpraktijk: "Van knuffelen word je gelukkig"

Vandaag opent de eerste professionele knuffelpraktijk van Nederland zijn deuren: Lepeltje Lepeltje. Eigenaresse Carollyne Tjong Ayong vindt dat we meer moeten knuffelen, omdat we daar gelukkiger van worden. “Iedereen kan wel een goede knuffel gebruiken.”

Hebben zoveel mensen behoefte aan knuffelen?
“Ja! Ik werk al jaren als massagetherapeut en merk dat mensen aanrakingen heel fijn vinden. Het helpt ook tegen pijn en stress. Voorheen heb ik in de zorg gewerkt en daar merkte ik dat veel mensen behoefte hadden aan een praatje. Ik wil mensen aandacht bieden, zowel lichamelijk als emotioneel.”

Advertentie

Wat doet knuffelen met je?
“Als je wordt aangeraakt, komt het gelukshormoon oxytocine vrij. Dat geeft rust en een aangenaam gevoel. Het is wetenschappelijk bewezen dat knuffelen stress vermindert. We worden er blij en gelukkig van. Ik ben ervan overtuigd dat je ook langer leeft als je regelmatig wordt aangeraakt. Mijn oma hield heel erg van knuffelen en gemasseerd worden, en zij is 101 jaar oud geworden.”

Word je ook blij van een knuffel van een vreemde?
“Ja, het gaat om de aanraking. Als iemand in mijn praktijk komt, bespreek ik eerst de behoefte en verwachting van diegene. We praten dus eerst om kennis te maken en gaan niet meteen knuffelen.”

Is een knuffelsessie vooral voor mensen die geen partner hebben?
“Nee hoor, het is voor iedereen. In mijn praktijk komen niet alleen singles of mensen van wie de partner is overleden, maar ook mensen met een drukke baan en kinderen, die behoefte hebben aan écht contact. In plaats van naar een sauna te gaan, komen ze naar mijn praktijk om even tijd voor zichzelf te nemen. Iedereen kan wel een knuffel gebruiken.”

Op zaterdag 24 januari houdt Lepeltje Lepeltje open dag. Iedereen is van 13.00 tot 17.00 uur welkom voor een gratis knuffelsessie. Adres: Burgemeester Fockstraat 57 in Amsterdam.

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien