Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Het is een heuglijke dag voor koning Willem-Alexander

Het is een bijzondere dag voor koning Willem-Alexander. Hij heeft woensdag heuglijk nieuws ontvangen van vliegtuigmaatschappij KLM. Onze koning krijgt namelijk de mogelijkheid zelf het nieuwe regeringsvliegtuig PH-GOV te besturen.

Koning Willem-Alexander is officieel piloot. Hij haalde zijn bevoegdheid als KLM-piloot en mocht zo ook met het vorige regeringstoestel PH-KBX, een Fokker 70, te vliegen. Mede door deze werkzaamheden vloog hij genoeg uren om zijn bevoegdheid als piloot te behouden.

Advertentie

Piloot koning Willem-Alexander
Piloot Willem-Alexander mag vanaf woensdag ook het nieuwe regeringsvliegtuig van Nederland besturen. Een nieuwe regelgeving maakt dit mogelijk. De regering heeft namelijk besloten het onderhoud en het leveren van de bemanning van de Boeing 737  onder te brengen bij de KLM. En bij deze maatschappij heeft Willem-Alexander dus zijn bevoegdheid.

Omscholing
Om dit nieuwe regeringsvliegtuig te mogen besturen, moest koning Willem Alexander zich wel omscholen. Met deze omscholing mag hij nu ook de Boeing 737 besturen. “Wij zullen onze kennis en expertise inzetten om hier een succes van te maken”, vertelt managing director van KLM René de Groot over de toevoeging van het nieuwe regeringsvliegtuig bij KLM.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien