Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Willem-Alexander steekt woonzorgcentrum voor gehandicapten een hart onder de riem

Een woonzorgcentrum voor gehandicapten kreeg donderdag een bijzonder telefoontje. Niemand minder dan koning Willem-Alexander belde omdat hij graag wil weten hoe het in deze periode gaat met de bewoners en medewerkers in de gehandicaptenzorg.

Bezoek ontvangen mag de instelling in Rijssen momenteel niet, dus sprak de koning 2 medewerkers en een bewoner via videoverbinding.

Advertentie

Open gesprek

De bewoners van woonzorgcentrum De Hage in het Overijsselse Rijssen kunnen door de maatregelen niet meer naar hun dagbesteding, waardoor ze geen dagelijkse structuur meer hebben. Bewoner Kees sprak over het gemis met Willem-Alexander. Zo vertelt hij dat hij verantwoordelijk is voor het stickeren van koek. Hij mist zijn de dagbesteding ontzettend: “Ik wil liever aan het werk zijn.” Kees vertelt achteraf dat hij het gesprek heel spannend vond. “Maar eigenlijk is hij heel aardig en net als iedereen.”

Missende structuur

Volgens locatiemanager Josien van Zwol hebben mensen uit deze doelgroep het behoorlijk moeilijk. “Met name cliënten die echt niet snappen waarover het gaat en boos zijn. Dat is lastig aan deze doelgroep.” Na het videogesprek vertelt ze nog: “Zo’n hart onder de riem van de koning is wel echt een opsteker voor ons als zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg. Het is fijn dat er ook aandacht is voor onze sector in deze moeilijke tijd.”

Dít doet de koninklijke familie tijdens de maatregelen tegen het coronavirus:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Hallo thuis. Beeld: Brunopress

Lees meer

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien