Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Zo zag koningin Elizabeth er 72 jaar geleden uit op haar trouwdag

Op 20 november is het 72 jaar geleden dat de Britse koningin Elizabeth (93) in huwelijksbootje stapte met prins Philip (98). De twee zijn inmiddels allebei de 90 jaar gepasseerd, maar kunnen zich deze dag vast nog goed herinneren.

Koningin Elizabeth en prins Philip gaven elkaar op 20 november 1947 het ja-woord in de Westminster Abbey in Londen. Philip vroeg een jaar eerder al om de hand van Elizabeth bij haar vader George VI, maar kreeg van hem pas toestemming als ze 21 jaar oud zou zijn.

Advertentie

Kinderen en kleinkinderen
Een jaar later was daar de grote dag waarop ze officieel man en vrouw werden. In november 1948 kregen ze hun eerste zoon Charles en dochter Anne (1950) en zoons Andrew (1960) en Edward (1964) volgden. Inmiddels hebben ze daar 8 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen bij.

Zo zag het koninklijke paar eruit op hun grote dag:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Blauw Bloed. Beeld: Getty

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien