Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Het mooiste van Koningsdag: Willem-Alexander neemt Amalia onder zijn vleugels

Als iets opviel tijdens Koningsdag 2019 was het wel dit: koning Willem-Alexander is al bezig zijn dochter Amalia op haar toekomstige taak voor te bereiden. En dat doet hij met heel veel liefde. 

“Pap, hoe lang ga jij het doen?” was het eerste dat prinses Amalia direct na de inhuldiging aan koning Willem-Alexander vroeg. Hij gebruikt die anekdote vaak gekscherend in interviews. Maar tijdens Koningsdag was te zien dat van die eerste worstelingen weinig meer over is. Amalia maakt zich op voor haar koninklijke rol, en daarin wordt ze liefdevol begeleid door haar vader.

Advertentie

Vorig jaar tijdens Koningsdag was de prinses al meer te zien; zo schoof Alexander zijn dochter af en toe naar voren. De foto’s uit Amersfoort spreken helemaal boekdelen.

Zo slaat Willem-Alexander regelmatig een arm om haar schouder.

Geeft hij haar een liefdevol duwtje naar voren.

Kijkt hij trots toe hoe ze haar eerste echte interview alleen doorstaat, waarin ze zegt geen showversie van zichzelf te willen zijn. En dat het af en toe onwerkelijk voelt dat dit haar leven is.

        

Gedurende de dag zijn er veel onderonsjes en korte momenten tussen vader en dochter. Je ziet hoe Amalia op hem leunt en van hem leert.

In het interview vertelt Willem-Alexander dat hij zijn oudste dochter niet onvoorbereid voor de leeuwen wil gooien. Het is belangrijk dat ze eerst zichzelf leert kennen voordat ze haar koninklijke rol volledig gaat vervullen. “Die tijd moet Amalia gegund worden.”

Amalia

Het was kortom geweldig om te zien hoe deze lieve vader zijn dochter onder zijn vleugels neemt. Koningsdag werd echt háár dag.

Wat was jullie hoogtepunt?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

De koninklijke familie vermaakte zich opperbest in dierenpark Amersfoort. Jij kunt zelf met hoge korting naar Diergaarde Blijdorp, bij Rotterdam. 

LAATSTE KANS: met hoge korting naar Blijdorp
LAATSTE KANS: met hoge korting naar Blijdorp
€10,- p.p
Bestel nu

Beeld: ANP

 

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien