Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Koningspaar schittert tijdens theaterbezoek in Den Haag

Woensdagavond was een memorabele avond voor ons koningspaar. Want het was voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus dat koning Willem-Alexander en koningin Màxima het theater weer konden bezoeken. Voor de gelegenheid zagen de koning en koningin er piekfijn uit.

Het ging om een voorstelling van het Het Nationale Theater in het Haagse Theater aan het Spui.

Advertentie

Cultuursector

Het was niet zomaar dat het koningspaar de voorstelling bekeek. Want met hun aanwezigheid wilden ze hun steun uiten voor de gehele cultuursector, die het de afgelopen maanden flink zwaar heeft gehad wegens de coronamaatregelen. Sinds 1 juni zijn de maatregelen echter iets versoepeld, waardoor de schouwburgen weer voor een klein publiek voorstellingen mogen tonen. Maximaal 30 man per voorstelling, luidt het devies.

Aan de slag

De voorstelling die het koningspaar bekeek was een nieuwe reeks voorstellingen ontwikkeld onder de noemer ‘Het Nationale Theater speelt altijd’, zo meldt Blauw Bloed. Na de voorstelling spraken onze koning en koningin nog met de theatermakers van het stuk. “We willen laten zien dat deze sector die het zo zwaar heeft weer aan de slag moet”, aldus de koning.

Bijzondere jurk

Zoals altijd zagen Willem-Alexander en Máxima er prachtig uit. De koning droeg een klassiek blauw pak met lichtblauwe stropdas. En de koningin? Die droeg een opvallende, folkloristisch ogende lange jurk in zwarte kleur, voorzien van kleurrijke stiksels. De jurk blijkt van het merk Zazi te zijn, een bijzonder label dat achtergestelde vrouwen een financieel steuntje in de rug wil geven.

koningspaar Libelle

koningspaar

Ben je benieuwd wat Màxima vroeger deed, toen de prinsjes nog jong waren en naar de basisschool gingen? Dan kun je dat in onderstaande video bekijken:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vorsten. Modekoninginmaxima. Beeld: Brunopress

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien