Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Konvooi koningin Máxima aangehouden door politie in Ethiopië

Koningin Máxima is dinsdagmiddag tijdens haar bezoek in Ethiopië samen met haar beschermde begeleiding door de politie aan de kant van de weg gezet. Volgens de verkeerspolitie reed haar konvooi namelijk veel te hard. 

Máxima was onderweg van Debre Berhan naar Addis Abeba toen de hele stoet werd aangehouden. De politie vond dat ze te hard reden en wilde een bekeuring uitschrijven. De agenten konden in eerste instantie niet zien dat het om een officieel konvooi ging.

Advertentie

Onopvallend
De koningin is voor een VN-werkbezoek in Ethiopië en werd in een onopvallende auto naar de diverse plekken gebracht. Weliswaar wapperde daarop haar koninklijke standaard, maar dat zei de Ethiopische agenten niet zo veel. De stoet bestond verder uit blanco busjes en een enkele wagen van de beveiliging die ook geen zichtbare toeters en bellen had. Het enige opvallende aan de auto’s waren de knipperlichten en de relatief hoge snelheid voor de weg.

De Ethiopische begeleiders van de koningin moesten kort even tekst en uitleg geven voordat de rit weer kon worden hervat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: ANP. Beeld: ANP

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien