Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

'Shownieuws'-presentator Koos van Plateringen openhartig over afkicken van alcohol

Koos van Plateringen is sinds anderhalf jaar nuchter, nadat hij jarenlang worstelde met een alcoholprobleem. Aan RTL Boulevard laat de presentator weten zich beter dan ooit te voelen.

De 44-jarige Koos van Plateringen presenteert sinds 2009 het programma Shownieuws, en was daarnaast onder andere te zien in Expeditie Robinson en Dance dance dance.

Advertentie

Persoonlijke keuze 
Eind vorig jaar onthulde Koos dat hij zich had laten opnemen in een afkickkliniek. “Het was een persoonlijke keuze om te stoppen met drinken. Al langere tijd wist ik dat het de verkeerde kant opging. Ik kon op het werk prima functioneren, maar ik leefde wel de hele week naar feestjes toe”, vertelt hij aan RTL Boulevard.

Bijna misgegaan
Hij legt uit dat hij dacht geen alcoholprobleem te hebben, omdat hij doordeweeks nooit dronk. “Maar ik was eigenlijk de hele week onbewust bezig met het moment dat ik weer kon drinken. Als ik zelf niet had ingegrepen, was het met mij misgegaan. Als ik op een feestje was en ik had te veel op, kon ik zomaar uit het niets uit mijn dak gaan.”

Een andere Koos
Inmiddels is de presentator alweer anderhalf jaar nuchter, en dat bevalt hem onwijs goed. Koos van Plateringen vertelt: “Elke ochtend ben ik fris, zalig. Hierdoor ben ik een vrolijker mens geworden. Eigenlijk ben ik weer het onbevangen kind dat vroeger op zijn zolderkamertje programma’s aan het presenteren was.”

De dag van je leven
Het is tevens een belangrijke dag voor de presentator, want dinsdag is zijn eerste eigen programma op televisie te zien. Het programma heet De dag van je leven en is vanaf 19 maart elke dinsdag om 21:30 te zien op SBS 6.

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien