Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Koppel uit datingshow 'Op Goed Geluk' na 26 jaar nog steeds smoorverliefd

Misschien herinner je je nog ’t tv-programma ‘Op Goed Geluk’ uit de jaren ’80 en ’90, waarbij een kandidaat zijn perfecte match mocht kiezen uit 3 personen, waarna ze samen op reis zouden gaan. Kanttekening: de kandidaat mocht die 3 personen van te voren niet zien, alleen horen. Dit gold ook voor Robin (nu 54), die in 1991 ‘voor de grap’ meedeed.

Voor Robin verscheen uiteindelijk het gezicht van zijn match Eline (nu 54). En dat pakte goed uit, want na ruim 26 jaar glundert hij nog. “Ik had de goede gekozen, Eline was zó bijzonder. De jackpot”, vertelt hij bij AD.nl.

Advertentie

Ondefinieerbare band
“Dat moment zal ik nooit meer vergeten. Daar begon de roes, onze ondefinieerbare band die nooit meer kapot gaat.” Anno 2018 is het stel nog steeds dolgelukkig met elkaar. Ze hebben twee kinderen die het huis alweer uit zijn en staan momenteel weer even in de schijnwerpers: het programma ‘Op Goed Geluk’ komt namelijk aanstaande zaterdag na 25 jaar weer op de buis.

Haar stem
Eline zat destijds op de eerste stoel. Robin vertelt hierover: “Eigenlijk wist ik al na de tweede vraag dat ik haar zou kiezen. Haar antwoorden, haar stem, het feit dat ze Japans studeerde, het prikkelde allemaal. Ik vond haar intrigerend.”

Bonaire
Robin en Eline kregen het geluk om 10 dagen naar Bonaire te mogen. “De volgende ochtend om half 8 stonden we al op Schiphol. Tijdens de vlucht raakten we niet uitgepraat, zo gefascineerd door elkaar levensverhalen”, vertelt Robin. Robin kende haar immers alleen nog maar van de antwoorden op de oppervlakkige vragen die tijdens de show gesteld mochten worden.

Carry Tefsen
Het populaire liefdesprogramma werd toentertijd gepresenteerd door Carry Tefsen (79). Carry weet nog: “De show had een grote impact”. Half Nederland zat aan de buis gekluisterd.

Vanaf zaterdag zullen we Gorden als presentator bij het programma zien: “Ik vond het vroeger al zo leuk met Carry Tefsen met haar snerpende, onvervalste Amsterdamse stem met dito accent. (…) Iets ouds weer nieuw leven inblazen is niet altijd een garantie voor succes, maar ik kan je zeggen dat dit goed is geworden en meer dan ik verwacht had.”

De beelden
Voor Robin en Eline werd hun deelname in 1991 ook meer dan ze verwacht hadden. Veel meer! “Uiteraard hebben we de beelden nog van toen. En misschien is dat wel het leukste: dat je je kinderen kan laten zien hoe hun ouders elkaar ontmoet hebben en verliefd geworden zijn”, aldus Robin. Het stel zit ook deze zaterdag weer voor de televisie. Hoe mooi is dat?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl. Beeld: ANP

Lees meer

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien